Община Хисаря минава на режим на тока от утре. Болницата,

...
Община Хисаря минава на режим на тока от утре. Болницата,
Коментари Харесай

И община Хисаря остава на тъмно заради високите сметки за ток

Община Хисаря минава на режим на тока от на следващия ден. Болницата, детските градини, учебните заведения и читалищата би трябвало да спрат отоплението на ток и минават на отопление с печки.

Съгласно заповед на кмета инж. Пенка Ганева от 23.00 до 4.00 часа ще бъде спирано уличното осветяване. В заповедта се показва още, че общинските институции би трябвало да спрат отоплението на ток и да преминат на различно отопление.

Кметът изрази вяра, че казусът със сметките ще се реши бързо, тъй като в противоположен случай това ще се отрази и на туризма. Хотелиерите също ще би трябвало да заплащат огромни сметки за ток.

„ След разбор, който направихме, се оказва, че в случай че би трябвало да платим цена, каквато сме платили декември месец - към 80 000 за улично осветяване - ще би трябвало да платим близо милион за 1 година, което не е оневинен разход, изключително за дребна община като нашата ", сподели кметът на общината инж. Пенка Ганева пред Българска национална телевизия.

Ръководството на общината е обезпокоеното, че поради режима на тока в курорта може да се засилят и престъпните закононарушения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР