Община Георги Дамяново получава 1 490 000 лева с постановление

...
Община Георги Дамяново получава 1 490 000 лева с постановление
Коментари Харесай

Община Георги Дамяново получи близо милион и половина за покриване на щети от наводненията

Община Георги Дамяново получава 1 490 000 лв. с разпореждане на Министерския съвет за възобновяване на вреди от наводненията през юни, заяви кметът Нина Петкова.
С тази сума са покрити изцяло разноските на общината, направени в дните към наводненията, и са планувани средства за ремонт на улици в село Говежда, за разчистване коритата на два от притоците на река Огоста, които минават през селата Дълги Дел и Дива Слатина. Предвидено е и създаване на подпорна стена на пътя в село Главановци, който води към най-голямото село в общината Копиловци.
С отпуснатите средства ще се решат една част от проблемите, зародили след поройните дъждове през юни, само че по-голямата част от тях остават. Община Георги Дамяново благодари на държавното управление за поддръжката, само че чака още средства за ремонт на улици и създаване на подпорни стени на няколко места по коритата на реките в общината в селата Говежда, Дълги Дел и Видлица. След наводненията община Георги Дамяново направи оценка на вредите и изпрати претенции до Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерския съвет за общо 9 милиона лв.. Всеки от обектите, за които се желаеха средства, беше тестван от комисия от специалисти към Областната администрация в Монтана и получи утвърждение и от тях. Областният шеф на Монтана Ивайло Антонов изпрати мнение, с което поддържа настояванията на община Георги Дамяново, посочи Нина Петкова./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР