Община Елин Пелин спечели втора награда от Агенцията за закрила

...
Община Елин Пелин спечели втора награда от Агенцията за закрила
Коментари Харесай

Община Елин Пелин получи знака „Аз гарантирам щастливо детство“   

Община Елин Пелин завоюва втора премия от Агенцията за протекция на детето в категорията „ Успешна смяна “ за цялост от действия и ограничения, ориентирани към работата с деца.
За първи път Държавната организация връчи отличителния знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “, като самопризнание за гарантиране правата на детето и принос в политиките за децата.

На церемонията участваха доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавна организация за протекция на детето, общественият министър Бисер Петков, представителят на УНИЦЕФ за България Джейн Муита, изпълнителния шеф на НСОРБ Силвия Георгиева и други
За оценката можеха да аплайват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, неправителствени организации, цивилен организации, снабдители на обществени и универсални услуги за деца. Всеки претендент можеше да показа своята активност единствено за една категория.
Категориите бяха три - " Устойчиво развиване ", " Успешна смяна " и " Значима иновация ". Раздадени бяха плакети на всички кандидатствали, само че действително премиите са три във всяка категория.
От 2016 година насам управлението на община Елин Пелин концентрира старания, време и финансови запаси в реализирането на Концепция за развиването и ситуирането на „ Идеалното място за развъждане на деца “.

„ Близостта на Елин Пелин до София е единствено причина за млади фамилии да предпочетат да живеят и да отглеждат децата си тук. Голямата ни цел е да превърнем нашата община в стожер на фамилията, което е основата за развъждане на щастливи деца. Общината работи интензивно върху обезпечаването на идентични условия и грижи за всички деца, които за нас са равни в своята специфика и уникалност “, се споделя в прессъобщение на локалната администрация.
„ За нас е огромна чест да получим тази премия, тъй като тя е плод на целенасочения ни труд през тези две години. Има още доста какво да се направи, одобряваме и хрумвания за бъдещо развиване и надграждане на стореното да тук “, сподели Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР