Община Елин Пелин продължава дейностите по премахване на незаконните рекламно-указателни

...
Община Елин Пелин продължава дейностите по премахване на незаконните рекламно-указателни
Коментари Харесай

Община Елин Пелин продължава дейностите по премахване на незаконните рекламно-указателни табели

Община Елин Пелин продължава дейностите по унищожаване на противозаконните рекламно-указателни табели, които са ситуирани на общински терени. Действията на общинската администрация са свързани с упражняването на непоколебим надзор по съблюдаване условията на Наредба №2 за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Елин Пелин, призната с решение №295 по протокол №16/26.11.2020 год. на Общински съвет - Елин Пелин.

▶ ВАЖНО! Срокът за подаване на заявки и заплащане на такси за към този момент поставените табели на общински терени е до края на месец август 2021 г. 

Информираме Ви, че ще бъдат премахвани рекламните табла и материали, ситуирани на общински терени, които са сложени нерегламентирано и за тях не са заплатени съответните такси, избрани в Наредба №2 за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Елин Пелин.  

Собствениците на рекламните табели са осведомени с обява на формалния уебсайт на Община Елин Пелин на 13 януари 2021 година, че в случай че имат предпочитание да ги запазят, би трябвало да подадат заявление за издаване на позволение или да ги отстранен. Линк към обявата - https://www.elinpelin.org/currentNews-5951-newitem.html  

Очакванията са, че след тяхното унищожаване, притежателите ще подхващат дейности за възобновяване им по метода, който е регламентиран от Наредба №2. Процедурите по отстраняването и съхранението на свалените рекламни материали е предоставено на общинското дружество " БКД - Елин Пелин ". Вече са конкретизирани графикът и методите, по които ще бъде осъществено премахването на табелите. Връщането на противозаконните рекламни табели на техните притежатели ще става посредством възнаграждение на финансовите разноски по тяхното премахване.

***

Научете повече в новината за пускане на дейностите: http://www.elinpelin.bg/currentNews-6355-newitem.html

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР