Община Димитровград и “Тракия Тех продължават стратегическото си партньорство по

...
Община Димитровград и “Тракия Тех продължават стратегическото си партньорство по
Коментари Харесай

В Димитровград издават пътеводител за бизнеса

Община Димитровград и “Тракия Тех ” не престават стратегическото си партньорство по разширение на индустриалните зони в южна България с издаването на нов бизнес справочник на града, който да затвърди имиджа на общината като притегателна дестинация за вложения и млади експерти. На конференция на 10 октомври в 11.00ч. в заседателната зала на втория етаж в общинска администрация Димитровград, представители на екипа на " Тракия Тех " и социологическа организация " Ноема " ще дадат повече информация за стъпките и предстоящите резултати до края на 2018 година

Стратегическа цел на Община Димитровград е превръщане на демографския тренд към растеж на популацията, увеличение на броя на младежите, които остават в града след завръщане на гимназия, привличане на експерти и гении от други градове и от чужбина. Основа за реализиране на тази стратегическа цел е одобряване на еднаквост, брандиране и разпространение на града.

Общината и участниците в този развой осъзнават нуждата от обява, която да бъде употребена като настоящ документ с данни, съпоставения и разбор на трендовете за града и района. Този документ следва да съдържа и в себе си стратегически насоки и визия за индустриалното и софтуерно бъдеще на Димитровград.

Изданието ще се базира върху главните заключения и констатации от най-актуалното проучване на бизнес средата и икономическото развиване на общината. Докладът от проучването открои неповторимите конкурентни преимущества на града и района като капиталова дестинация и одобряването и на световната бизнес карта. Анализът е иницииран от кмета на Община Димитровград Иво Димов и направен от изследователскиs екип на “Тракия Тех ” - платформата за привличане на високотехнологични вложители и цифрова промяна на обичайните промишлености в България.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР