Община Бургас успешно завърши проект за цялостен ремонт и подобряване

...
Коментари Харесай

Община Бургас ремонтира важен път, свързващ множество населени места

Община Бургас сполучливо приключи план за повсеместен ремонт и възстановяване на път BGS1033 , който играе значима роля в транспортната инфраструктура на района. Този план се реализира със забележителната финансова поддръжка на Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2014-2020 посредством Европейския фонд за районно развиване /ЕФРР/.

Пътят свързва първокласния I-6 „ София-Бургас “ с Автомагистрала „ Тракия “ и минава през град Българово, където живеят над 1500 поданици. Пътят е издигнат още при започване на 20 век, само че по-късно не беше подлаган на главен ремонт. В резултат на остарялата инфраструктура се следиха увеличение на трафика и намаляващи експлоатационни характерности.

С цел възстановяване на положението и функционалността на този значим път, Община Бургас и Агенция „ Пътна инфраструктура “ започнаха обширни ремонтни ограничения . Работите включваха фрезоване на остарелия асфалт и полагане на три нови пласта асфалт, както и замяна на носещите пластове. Също по този начин бяха осъществени профилиране на банкетите, разчистване на канавките и пътни уреди.

След сполучливото осъществяване на ремонта , пътят е по-удобен и безвреден за всички участници в придвижването. Той дава значим транспортен достъп за жителите на град Българово до близки обитаеми места и общинския център на Бургас. Освен това, по него минава забележителен пътникопоток от и за Автомагистрала „ Тракия “, както и целият товарен транспорт, приближаващ от север през Айтос към Пристанище Бургас.

Този план за усъвършенстване на път BGS1033 се вписва в напъните за стабилно развиване и възстановяване на инфраструктурата в района . Той се осъществя в партньорство сред Агенция „ Пътна инфраструктура “, Община Бургас и Южноизточно Управление за инфраструктурно развиване на територията на област Сливен. Този план е част от Пилотната самодейност за съгласуваност в Югоизточния район и има за цел възстановяване на свързаността на второстепенната и третостепенната пътна мрежа в района, съчетана с Трансевропейската транспортна мрежа за товари и пасажери.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР