Община Бургас ще продължи да предоставя хранителна помощ на крайно

...
Община Бургас ще продължи да предоставя хранителна помощ на крайно
Коментари Харесай

Община Бургас ще продължи да осигурява топла храна на нуждаещите се

Община Бургас ще продължи да дава хранителна помощ на извънредно нуждаещи се.

Това стана допустимо, откакто локалната администрация за поредна година приготви план по новата стратегия „Топъл обяд в изискванията на пандемията от COVID-19“ на Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне, съфинансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица, Европейския съюз и с финансиране по линия на механизма REACT-EU.

Целта на новата стратегия е поддръжка за облекчаване на базовата потребност от храна на хората, които се нуждаят от обществена протекция в най-висока степен, а действителното й осъществяване ще продължи до 31-ви юли. Хората, които могат да се възползват от услугата са:

1. Лица без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия – хора в усложнение заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията.

2. Лица, на които е предоставена краткотрайна протекция по отношение на всеобщо нахлуване на разселени лица от Украйна.

3. Лица, сложени под карантина – без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат поддръжка.

4. Лица, обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.

Желаещите да получават топъл обяд следва да подадат следните документи:

1. Заявление-декларация (по пример, Приложение 2);

2. Декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация (по пример, Приложение 20).

Посочените документи могат да бъдат получени и подадени в Центъра за административно обслужване на жители /деловодство/, на ул. „ Александровска ” 26, всеки работен ден от 08:30 часа до 17:15 часа, както и да бъдат изтеглени от уеб страницата на Община Бургас –, на Раздел „ Социални действия “ – „ Програми и планове “ или напряко на следния линк:

Желаещите да употребяват обществената услуга ще бъдат одобрявани от Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Бургас, която ще изготви описи с хората, които дават отговор на посочените критерии.

Програмата „Топъл обяд“ е част от цялостната обществена политика, която Община Бургас ползва в поддръжка на хората, които са в най-голяма потребност, живеят в лишаване и в риск от обществена изолираност.

Повече информация можете да получите всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа на следните телефони: 056 907 413 и 056 841 878.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР