Община Бургас осигури бързи комбинирани тестове, които при проява на

...
Община Бургас осигури бързи комбинирани тестове, които при проява на
Коментари Харесай

Община Бургас осигури бързи КОВИД тестове за ученици и учители

Община Бургас обезпечи бързи комбинирани проби, които при демонстрация на признаци ще се употребяват в учебни заведения и детски градини на нейна територия - за децата, само че и за учителите, които са не по-малко застрашени от заразяване. Резултатите от тях стават подготвени за десетина минути. При позитивен резултат ученикът или учителят ще бъде насочван за осъществяване на още по-точното Пи Си Ар проучване.

На този стадий са обезпечени 1000 бързи теста. Те се разпределят на всички места, където има потребност или са поискани. При изчерпването им Общината има подготвеност и ще се постарае да обезпечи още.

Тестът се назовава смесен, тъй като с едно нанасяне на взетия секрет в два бранша, той дава резултат и за КОВИД - 19, и за елементарен сезонен грип. Ще се ползва в учебни заведения и детски градини от медицинските им сестри, които Общината към този момент е инструктирала. При учащите подобен бърз тест ще се прави единствено с осведомено единодушие от родителите, откакто с тях бъде осъществена връзка по телефона. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР