Община Бургас избира проектант, който да извърши обследване на морското

...
Община Бургас избира проектант, който да извърши обследване на морското
Коментари Харесай

В Бургас планират разширяване на плажните ивици

Община Бургас избира архитект, който да извърши проучване на морското крайбрежие на нейна територия с всички плажове. То ще обхване целия маршрут от квартал " Сарафово " до квартал " Крайморие ", оповестяват от общината.

Целта на изследването е да се предпишат ограничения против редукция на пясъчната линия, защото с времето морето я лишава. Проектът би трябвало да бъде съгласуван със съществуващите и нови уреди в територията - пристанища, лодкостоянки, Моста...

Като краен резултат може да се чака възобновяване на остарели и вероятно отделяне на нови буни, както и създаване на други брегозащитни уреди. Те ще оказват помощ през идващите десетилетия да се образува по-широка пясъчна линия и ще предотвратяват отнасянето на съществуващата в морето.

Сегашните буни от двете страни на Моста, да вземем за пример, са направени през 70-те години на предишния век. Възрастните бургазлии помнят, че преди тях пясъчната линия на Северния и Централния плаж е била много по-тясна.

Но същите тези буни с днешна дата към този момент не са задоволително ефикасни и настоящи.

Проектантите ще кажат какви ограничения да се подхващат, съобразявайки се с географията, климата, инфраструктурата на Бургас.

С направените от тях диагноза и наставление Общината ще търси нужното финансиране за осъществяване на действителните ограничения.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР