Община Бургас да организира кампания за събиране на излезли от

...
Община Бургас да организира кампания за събиране на излезли от
Коментари Харесай

За по-чист въздух: Събират старите автомобилни гуми в Бургас през есента, за да не ги горят

Община Бургас да провежда акция за събиране на излезли от приложимост гуми на физически лица. Общинските съветници взеха решение тя да се случи през есента 2018-та година, съобщи кореспондент на Burgas24.bg . Гумите ще се предават безплатно в мобилните центрове за разделно събиране на боклуци, намиращи се на територията на общината.

Мобилните центрове за разделно събиране на боклуци, с които разполага Община Бургас, са ситуирани в разнообразни точки и работят от 09:30 до 18:00 часа в дните от седмицата без неделя и понеделник. В тях може са се предават съвсем всички типове боклуци, които се генерират в едно домакинство. Допълнителни средства за акцията не са нужни, защото мобилните центрове са налични, както и чиновниците, които ги обслужват. Има налична организация за превозване до районната система за ръководство на отпадъците в район Бургас.

Години наред горенето на автомобилни гуми за отопление е проблем, който не е намерил дефинитивно решение. При горенето на гуми отрицателните резултати върху здравето са неочаквани и такива, които се демонстрират след години. Сравнено с изгарянето на въглища, при горене на гуми във въздуха се отделят 407% повече хром, 392% повече олово и 1448% повече арсен. Отделените тежки метали при изгарянето на гуми не изчезват, а се натрупват във всичко по пътя им и посредством дъждовната вода, проникват в почвата и реките, излиза наяве от докладната бележка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР