Община Благоевград стартира ремонта на кръстовището, където във вторник камион

...
Община Благоевград стартира ремонта на кръстовището, където във вторник камион
Коментари Харесай

Започна ремонт на ”кръстовището на смъртта”

Община Благоевград започва ремонта на кръстовището, където във вторник камион прегази и умъртви 19-годишната студентка Фатиме Колашова.
Момичето, което бе първа година в Югозападния университет и учеше за здравна сестра, е родом от белишкото село Дагоново. Фатиме бе пометена от 20-тонен МАН, претрупан с пясък, до момента в който отивала на лекции.

Шофьорът на камиона - 53-годишният Илия Шопов, бе арестуван и упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност на пешеходна пътека. Пробите му за алкохол и опиати са негативни.

Снощи състудентите на Фатиме за следващ път блокираха кръстовището, на което тя почина и желаеха незабавни ограничения.

„ Събрали сме 989 подписа. Хората от квартала желаят смяна на кръстовището, с цел да се обезпечи по-голяма сигурност. Трябва да се постави светофар, а пешеходните пътеки да бъдат повдигнати. Освен това би трябвало да има камери за скорост, както и патрули от "Пътна полиция " в делничните дни в пиковите часове ", сподели пред bTV Георги Петков, който е основател на подписката.

По думите му, към кръстовището би трябвало да има и "чиста зона " от към 30-40 метра без паркирани коли.

Зам.-кметът на Община Благоевград Емилия Тунева заяви, че ремонтните действия към този момент са почнали, откакто през вчерашния ден градоначалникът Атанас Камбитов се срещна с представители на студентите.

"В момента се прави изкуствено задигане на пътя т.нар "легнал служител на реда ", който ще бъде изработен на 30 метра от двете страни на ул. "Славянска ". Това е по норматив. В тази зона - от пешеходната пътека до легналия служител на реда, ще бъде неразрешено прекъсването и паркирането на коли ", изясни инж. Тунева.

По думите й, против общежитието ще бъде повдигната пешеходната пътека със съответната маркировка и ще бъде сложено в допълнение осветяване.

Срокът за довеждане докрай на ремонтните действия е 18 декември, понеделник.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР