Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания

...
Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания
Коментари Харесай

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията

Община Благоевград и спортните клубове в града дават безвъзмездни занимания за учениците през априлската почивка. Всеки ден, в разнообразни часове, децата могат да упражняват обичаните си спортни занимания, под управлението на лицензирани специлисти.

Благоевград

В дните, в които децата сигурно имат задоволително свободно време, община Благоевград и спортните клубове са създали компактен график, за всички искащи да спортуват.
Румяна Станоева: За поредна година община Благоевград и спортните клубове провеждат тази стратегия за дейна претовареност на учениците през свободното време. Най- разнообразни типове спорт сме присъединили, тъй че да се задоволят и най- изтънчените стремежи. Имаме баскетбол, плуване, спортна пукотевица.Виолета Калпачка: Не че нямат потребност от отмора, само че все пак са ангажирани. Нещо което те играят упражняват и вършат наслаждение. Било футбол, било баскетбол, каквото и да е няма значение, значимото е че е спорт. Спортуват за здраве за наслаждение. Най- значимото не седят пред компютрите, преносимите компютри.
Определено най- огромен интерес има към тренировките по футбол. Голяма част от децата, които вършат първи стъпки в този спорт, не престават със заниманията и след интервала на безплатните тренировки по време на априлската почивка.
Слави Костурков: След това към този момент децата, които си продължат и видят една обич към футбола, по този начин да се каже да се възпитава в тях, постоянно може да се откри време и по-късно дружно с учебното заведение да упражняват.
Организаторите на спортната почивка чакат повече деца да се включат в заниманията, в сравнение с през 2018 година
Румяна Станоева: Забелязваме такава наклонност, както и по-късно противоположна връзка с треньорите от клубовете които са включени в програмата. Има доста деца които по принцип практикуват даден тип спорт, само че с помощта на програмата да опитат и нещо друго, след което намират своя спорт. Така че усилват се децата които се възползват от нашата стратегия.
Част от спортните клубове измежду които и този по насочване е тичане Младост, пък оферират и нещо по- друго във времето, като децата не са на учебно заведение, а пък техните родителите имат малко повече свободно време.
Красимир Данаилов: В 10 часа имаме оповестена в страницата на клуба открита подготовка за деца и родители. Искаме да интегрираме и родителите към спорта.
Графикът с часовете за тренировки в обособените типове спорт е оповестен на интернет страницата на община Благоевград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР