Обществените сгради в Германия ще станат по-охладени, а улиците -

...
Обществените сгради в Германия ще станат по-охладени, а улиците -
Коментари Харесай

Германия одобри правила за намаляване на отоплението и осветлението

Обществените здания в Германия ще станат по-охладени, а улиците - по-тъмни тази зима според енергоспестяващите ограничения, утвърдени от кабинета в сряда, като част от напъните за отбрана на националните газови запаси, с цел да се компенсират понижените доставки от Русия, оповестява Ройтерс.

Мерките са факт, откакто съветският газов колос " Газпром " понижи газовите потоци за Германия през газопровода " Северен поток 1 " до едвам 20% от потенциала, базирайки се на механически проблеми. Берлин назова този ход политически стимулиран предвид на глобите на Европа против Русия поради нейното навлизане в Украйна.

С идните правила немското държавно управление се надява да понижи потреблението на газ с към 2%.

Мерките биха могли да спестят общо към 10,8 милиарда евро на немските семейства, компании и на обществения бранш през идващите две години, показаха от икономическото министерство.

От 1 септември публичните здания - като се изключи обществени заведения като лечебни заведения - ще се отопляват до най-много 19 градуса по Целзий, като отоплението може да бъде изключено напълно в коридорите и фоайетата.

Междувременно постройките и паметниците към този момент няма да бъдат осветявани с чисто естетически цели, а на компаниите може да бъде неразрешено да поддържат витрините си осветени през нощта.

Предвижда се и възбрана за отопление на частни басейни.

Кабинетът също по този начин утвърди законодателство за приоритизиране на енергийния превоз по част от железопътните мрежи на страната.

Това следва седмици на сериозно ниски равнища на водата на река Рейн, което наруши логистиката и в допълнение ускори енергийните проблеми на Германия, защото промишлеността краткотрайно минава към повече електрическа енергия от въглища и нефт заради дефицита на съветски енергиен импорт.

Наред с новите ограничения за икономисване на сила, Германия също тка работи за построяването на два терминала за полутечен природен газ на брега на Северно море, с цел да помогне за увеличение на съхранението на газ за зимните месеци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР