Обществената поръчка, чрез която МВР се опитваше да намери частна

...
Обществената поръчка, чрез която МВР се опитваше да намери частна
Коментари Харесай

Борисов спря поръчка за реформа на МВР, след като гледал телевизия

Обществената поръчка, посредством която Министерство на вътрешните работи се опитваше да откри частна компания за написването на " реинженеринг на процесите ", е спряна по искане на премиера Бойко Борисов.
Бившият вътрешен министър Валентин Радев описа пред " Канал 3 " по какъв начин още преди месеци министър председателят му звъннал и му наредил да спре търга. Радев твърди, че му е отказал и заречен, че може да отбрани поръчката.
" Премиерът ми сподели да анулира, аз му споделих, че няма да я анулира. Звънна ми по телефона и ми сподели: " Абе, гледай тука малкия екран ". И аз му споделих: " Г-н министър председател, оставете, знам какво върша ". Той ми сподели: " Добре, но би трябвало да можеш да го защитиш ". И аз му споделих: " Да, несъмнено, знам какво върша ", описа Радев. Новият министър Младен Маринов " очевидно е решил, че няма да може да го отбрани, по този начин както аз му споделих на премиера, тъй като Маринов не идва оттова, откъдето аз пристигам ", заподозря Радев, представен от в. " Сега ".
Поръчката е спряна 7 дни след встъпването на Маринов като министър, се вижда от документите към търга. Мотиви не са посочени. Преди това обаче е имало интерес от възможни реализатори - желани са спомагателни уточнения, Министерство на вътрешните работи е отговаряло на запитванията им.
С този търг трябваше да се търси реализация на концепцията, че Министерство на вътрешните работи може да се реформира единствено с помощ извън. Бяха желани мнения от Световната банка, както и от научните среди у нас. Стойността му бе малко над 1 млн. лева Как е било несъмнено какъв брой ще коства оптимизацията на Министерство на вътрешните работи, по този начин и не се разбра, а и Радев даде много комплицирано пояснение. " Един милион и нещо. Това го сложихме, тъй като в миналото е обявявана такава цена. А на мен ми обясниха, че коства не повече от 400-500 хиляди лева с всичките неща, които ще ни дадат ", изясни някогашният министър.
Радев си потегли от поста с формалното пояснение, че поема политическа отговорност поради тежката злополука край Своге, при която починаха 18 души. Впоследствие обаче министър председателят Борисов изясни, че го е махнал поради случая с бащата на президента Румен Радев - Георги. Той се сблъска с човек на инвалидна триколка, а Министерство на вътрешните работи мълча за случая повече от седмица. След това се оказа, че мъжът с триколката е бил глобен от служителите на реда, без да има виновност. Заради гафа бе уволнен един пътен служител на реда.
" Със сигурност работата не е свършена като хората, по тази причина е осъден този служител на реда. Доказано е, че е направил жестоко нарушаване, не е питал нито един очевидец. След като не го е направил, фрагментите можеше да ги види. Каква интервенция на политиката? Във всички случаи по този начин реагираме. Не може да научаваме за това по този метод и по този начин да извърнат нещата по този метод - че е отговорен единствено индивидът с триколката ", съобщи Радев по Канал 3.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР