Общата бройка на язовирите, които се нуждаят от ремонт, е

...
Общата бройка на язовирите, които се нуждаят от ремонт, е
Коментари Харесай

Държавата чак сега разбра за съществуването на 200 язовира

Общата численост на язовирите, които се нуждаят от ремонт, е 858, а от тях 414 би трябвало да се ремонтират незабавно . Това стана ясно от думите на шефа на Главна дирекция „ Надзор на язовирните стени и оборудванията “ ген. Кирил Войнов в ефира на bTV по тематиката с рисковите язовири в страната.

Войнов означи, че 131 са язовирите в предаварийно положение, като доста от тях просто са сухи.

Имаме към 200 язовира на територията на Кърджали, които продължаваме да ги откриваме. Има язовири, които никой не ги знае, и ние ги откриваме в този момент , разяснява ген. Войнов. Ние не допуснахме нито една язовирна стена да бъде скъсана. Правителството пое отговорността за тези язовири. Започват планове за осъществяване на ремонтни действия. Държавата пое риска, отговорността и кръста, който ще носи, разясни Кирил Войнов по отношение на прехвърлянето на огромна част от язовирните уреди за стопанисване в ръцете на централната власт.

В момента би трябвало да се изготвят планове за осъществяване на ремонтните действия. Парите са отпуснати, вършим срещи с кметове и регионални шефове, с цел да разясним закона, защото ние сме контролен орган.

Ако кметовете и общинските препоръки не желаят да си дадат язовирите на страната, то те поемат цялата отговорност за тези язовири , безапелационен бе още ген. Войнов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР