Общ награден фонд с безпрецедентен в световен мащаб размер от

...
Общ награден фонд с безпрецедентен в световен мащаб размер от
Коментари Харесай

Най-голямото стартъп състезание раздаде 1 млн. долара награден фонд

Общ награден фонд с невиждан в международен мащаб размер от един милион $ получиха шестимата финалисти в най-голямото стартъп съревнование на планетата Founders Games, част от програмата на Webit Festival Europe 2019. В надпреварата взеха присъединяване 200 стартъпа, определени измежду 4000 претенденти. Шестимата финалисти на Founders Games получиха от Microsoft награди по 120 хиляди $, а на спечелилите с изключение на чека от Майкрософт бе връчен и чек за още почти 280 хиляди $.

Общо 1500 стартъп компании получиха опция да участват на Webit Festival и да се срещнат с водещи вложители. Пламен Русев, уредник на фестивала, акцентира, че този план е освен "най-голямото в света съревнование за започващи компании с 4000 участници през тази година, само че и надпреварата с топ награден фонд ". "И всичко това се случи в София - Дигиталната столица! За доста от хората може да звучи като нещо изцяло нереално, невероятно и необяснимо - за екипа на Webit звучи като доста работа, увенчана с триумф! Това, което направихме в София, нарежда града като международен водач ", добави Русев.

Финалисти станаха започващите компании TestCard, Diasyst, Bruce, Tiliter, Plant-E и WeFarm. Основната активност на отличените е в в региона на опазването на здравето, земеделското стопанство, човешките запаси, автоматизацията на магазини и биоелектричеството. Следващата година Webit Festival Europe ще се организира във Валенсия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР