Общ гроб е открит в град Изюм, който наскоро Украйна

...
Общ гроб е открит в град Изюм, който наскоро Украйна
Коментари Харесай

МВФ и САЩ обявиха нова финансова подкрепа за Украйна

Общ гроб е открит в град Изюм, който неотдавна Украйна си върна от съветските сили, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Според локалната полиция са открити повече от 440 тела, като някои от хората са починали при обстрел и въздушни офанзиви. Зеленски съпостави Изюм с Буча и Мариупол, трансформирали се в знак на жестокостите на съветската инвазия в Украйна. Москва продължава да отхвърля, че нападна цивилни жители или че е направила военни закононарушения. Същевременно МВФ и Съединените щати оповестиха нова финансова поддръжка за Украйна.

Съединените щати оповестиха, че отпускат нова военна помощ за Киев в размер на 600 милиона $ за съоръжение, услуги и образование. От началото на съветската инвазия Вашингтон е дал 15,8 милиарда $ на Украйна.

МВФ разгласи, че ще задейства новия концерн за резистентност по време на годишните срещи на Фонда сред 10 и 15 октомври във Вашингтон. Целта е да се окаже финансова поддръжка за страните членки и Украйна. Представител на организацията даде детайлности за диалога сред ръководещия шеф Кристалина Георгиева и украинския президент Володимир Зеленски.

" Мога да потвърдя, както към този момент и Кристалина удостовери, че е разисквано евентуалното потребление на " новия прозорец за снабдителен потрес ", полемиките не престават, както и правенето на възможен график. Бихме желали да е допустимо по-скоро според от утвърждението на Борда на МВФ. По отношение на финансирането, по думите на Георгиева, то ще е в сходство с отпуснатата предходния път сума или към 1,4 милиарда $ ", съобщи Джери Райс, шеф връзки в МВФ.

" Прозорецът за снабдителен потрес " е част от инструмента за бързо финансиране на МВФ, който ще бъде употребен дружно с други механизми за поддръжка в изискванията на невиждани времена.

" От началото на войната в Украйна, 16 страни са отправили 20 запитвания за финансиране на обща стойност към 87,2 милиарда $. Така че работата не е серпантина, поддръжката не е серпантина по никакъв метод ", уточни Джери Райс.э

Европейският съюз ще обезпечи 100 млн. евро за възобновяване на украински учебни заведения, стана ясно при вчерашното посещаване в Киев на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Освен това, Европейският парламент утвърди заем от 5 милиарда евро, с цел да покрие Украйна незабавните потребности, зародили поради войната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР