Обсъждат да се гласува премиер, а идната седмица кабинетГЕРБ настояват

...
Обсъждат да се гласува премиер, а идната седмица кабинетГЕРБ настояват
Коментари Харесай

Лена иска Бойко на масата за преговори

Обсъждат да се гласоподава министър председател, а идната седмица кабинет
ГЕРБ упорстват за опрощение от Асен Василев, от ППДБ споделят, че каквото е имал да каже, към този момент го е казал 

Не е изключен и отвод на Габриел да е министър председател

Лена Бориславова пожела Бойко Борисов на масата за договаряния. “Искаме Бойко Борисов да влезе в ролята си. Доверието е счупено. Ако не намерим нов мост, нищо не може да се случи ”. Това сподели в предаването “Лице в лице ” Бориславова. Тя призна, че приказва по разказите на участващите в договарянията. Обясни, че на 19 март диалозите сред ППДБ и ГЕРБ ненадейно били прекъснати в 12.30 часа с “влизането на пиара на ГЕРБ Никола ”, който споделил: “Време е ”.

“Четирите дами като бойци стават и прекъсват договарянията, които умират ”, преразказа Лена. Тя не отговори на въпроса още ли упорстват Габриел да не е министър председател. Каза, че са подготвени на диалози и продължи да повтаря, че доверието би трябвало да бъде възобновено. Обяви, че Асен Василев към този момент се е извинил на Мария Габриел.

Първите мнения на политолози за телевизионното присъединяване на Бориславова бяха, че е проводена с миротворческа задача, а прогнозата бе, че проговорите ще бъдат възобновени и кабинет ще има.

Бориславова предизвести, че се разисква вид Мария Габриел да бъде импортирана за гласоподаване като министър председател без кабинет.
“Труд news ” научи, че концепцията е идната седмица да се гласоподава състав на държавното управление. Дотогава можело да се реализира консенсус или да се сменят тези, които не престават да упорстват, че не желаят да са министри.

Юристи оповестиха, че това е непозволено и цитираха решение на Конституционен съд №20 от 1992 година, където е посочено, че Конституцията дефинира реда за избиране на претендента за министър-председател и на препоръчаните от него конструкция и състав на Министерския съвет, респективно дали това става поредно с две обособени решения или с общо решение.

Политолози и адвокати, признаха че недоумяват от наивните ходове и на двете страни. Още сутринта от ефира на няколко малките екрани ни бе разказано, че ППДБ “Очевидно желаят избори ”, тъй като все още опрощение към Мария Габриел нямало.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че и през днешния ден (21 март б. р.) дава време на ППДБ да решат да поддържат кабинета на Мария Габриел, а в петък срокът изтича.

“Труд news ” потърси пиарът на Политическа партия Найо Тицин с въпрос ще се извини ли Асен Василев обществено на Мария Габриел за изказванието си, че тя е “Новото красиво лице на мафията ”. Тицин изясни, че Василев каквото е имал да каже, към този момент го е споделил в сряда в “Лице в лице ”. Там той разгласи, че е подготвен да се извини на Мария Габриел като жена, само че тя не може да е министър председател, тъй като е излъгала.

Днес ще е решаващият ден, в който ще се разбере дали ще го бъде кабинетът “Габриел ”, разясниха депутати от ръководещото болшинство. Според тях, в случай че не се възобновят договарянията не е изключен и вид на отвод на Мария Габриел от поста министър председател. В този случай тя би трябвало да подава декларация до ръководителя на Народно събрание и до президента. Мандатът се счита за несполучлив и се минава към процедурата на втория изследователски мандат, обясниха адвокати.
Денков от Брюксел: Не сме в режим „ ти мен уважаваш ли ме “
Искат си финансовия министър



“Не сме в детската градина, не сме в режим “ти уважаваш ли ме ”. Трябва да се върнем на масата за договаряния ”. Това съобщи от Брюксел министър председателят в оставка Николай Денков, където е на среща на върха на Европейски Съюз.

Той напомни, че е бил персонално обиждан от Делян Пеевски, от Делян Добрев, в това число и от Бойко Борисов. “Никога не сте ме чули да желая опрощение, тъй като в политиката няма място за такива игрички, би трябвало да се върнем на масата на договарянията, с цел да има България държавно управление ”, продължи Денков и добави, че ППДБ търсели допустими разновидности. Премиерът в оставка акцентира, че доверието, което персонално изразявал към Мария Габриел, било счупено.

“Асен Василев е най-хубавият финансов министър и аз желая да работя с него ”, уточни още Денков и удостовери, че военният министър в оставка Тагарев не е препъни камъкът, защото той даже не е обсъждан.
ППДБ към ГЕРБ: Предложете проект
“Вие сте на ход! Ваша е отговорността да кажете по какъв начин може да продължим ”, това оповестиха в позиция до медиите от управлението на ППДБ.

Преди да бъде публикувана позицията Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов изчезнаха за часове от пленарна зала, а отсъствието им роди разнообразни клюки, в това число, че измислят тактика по какъв начин да се върнат на масата на договарянията. Оказа се, че са умували над текста на позицията.

“Поемете отговорност за дейностите си и предложете съответен проект, съответен на рецесията, която създадохте ”, приканиха от ППДБ и допълниха: “Ние сме виновни към ориста на страната и сме подготвени да споделим отговорността за общо ръководство. Това може да стане единствено при възобновяване на формулата на доверие и гарантиране на действителната реализация на промените ”, безапелационни бяха от ППДБ.

Партията не отстъпва от номинацията си
ГЕРБ: Оттеглете Асен Василев, с цел да има договаряния!
Нека дружно изработим проект, съответен на рецесията



След като назова Габриел новото красиво лице на корупцията, Асен Василев сподели, че може да и се извини единствено като жена и разгласи, че тя не може да е министър председател тъй като е излъгала.

ГЕРБ застава твърдо зад Мария Габриел и не отстъпваме от номинацията є за министър - ръководител! Разговори са вероятни единствено след неотложно обществено политическо опрощение и след отдръпването на Асен Василев от договарянията и от присъединяване му в възможен предстоящ кабинет!

Това се споделя в позиция на ГЕРБ, публикувана до медиите. Документът е отговор на публикуваната по-рано позиция на ППДБ. Партньорите във властта избраха вместо да се върнат на масата на договарянията да водят неприсъствен разговор през медиите посредством позиции.

Уважаеми сътрудници от ПП/ДБ, отговорността да кажем по какъв начин може да продължим е взаимна.

Действахте прочувствено и не рационално, в цялостно несъгласие на всички сделки и в прорез с гласуваното доверие за реализацията на народен общ мандат, се показва в позицията на ГЕРБ.

От партията приканват ППДБ да поемат отговорност за дейностите на Асен Василев. “Разграничете се от него и дано дружно изработим проект, съответен на рецесията, която съзнателно създавате и все още ”, написа още в позицията на ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР