Обсъжданията дали да бъдат предоставени на Украйна германски крилати ракети

...
Обсъжданията дали да бъдат предоставени на Украйна германски крилати ракети
Коментари Харесай

Германия готви да даде ракети с голям обсег на Киев

Обсъжданията дали да бъдат предоставени на Украйна немски крилати ракети с огромен обхват " Таурус " (Taurus) още веднъж се разпалиха, откакто политици вътре и отвън държавното управление настояха Киев да получи оръжейната система, за която от дълго време насочва претенции, съобщи ДПА.

Говорителка на немското министерство на защитата обаче през днешния ден даде ясно да се разбере: " Политическо решение за предаване (на оръжията) не е взето ".

Министърът на защитата Борис Писториус наскоро означи, че Германия не е единствената страна, която не дава този вид ракета, уточни неговата канцелария през днешния ден. " Ние не сме единствените, които не ги доставяме. Нашите съдружници от Съединени американски щати също не дават тези крилати ракети ", сподели министърът.



Ракетните системи могат да унищожават бункери и предпазени командни пунктове на разстояние до 500 километра. Тяхното изпращане в Украйна се счита за изключително сензитивна тематика, защото канцлерът Олаф Шолц не желае Германия да бъде считана за снабдител на оръжия, които биха могли да навредят на цивилното население на Русия, като се имат поради дейностите на немската войска по време на Втората международна война, показва ДПА.

Списание " Шпигел " Берлин обмисля по какъв начин би могъл да даде на Украйна ракетите от запасите на немските въоръжени сили в границите на идните месеци. Водят се диалози сред министерството на защитата и оръжейната промишленост. Според източници в Германската социалдемократическа партия (ГСДП), че държавното управление желае да разгласи доставката на крилатите ракети " скоро ". Шолц е член на ГСДП.



Германският канцлер желае посредством механически модификации да бъде изключена опцията Украйна да нападна съветска територия с немските далекобойни оръжейни системи.  " Шпигел " уточни, че министерството на защитата е поискало от компанията производител " Таурус " (Taurus) да интегрира ограничаване при програмирането на цели в крилатите ракети. Според източници от промишлеността това е механически допустимо, само че би лишило няколко седмици.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР