Обсъждането на климатичните промени продължава от десетилетия като в центъра

...
Обсъждането на климатичните промени продължава от десетилетия като в центъра
Коментари Харесай

Нова молекула събира слънчева енергия без слънчеви панели

Обсъждането на климатичните промени продължава от десетилетия като в центъра на казуса е по какъв начин да се понижат индустрилните излъчвания на въглероден двуокис.

Една от последните нововъведения е молекулния лист. Лианг-Ши Ли от университета в Индиана и интернационален екип от учени откриха нов метод, по който могат да рециклират въглеродния двуокис от атмосферата на Земята.

С потреблението на светлина и електричество тази молекула, основана от екипа, може да трансформира въглеродния двуокис във въглероден моноксид, който може да бъде употребен като гориво. Според учените молекулният лист е най-ефективния способ за редуцирането на въглеродния двуокис досега.

Молекулата има нано-графен конструкция с мрачен цвят, която всмуква огромни количества слънчева светлина. Енергията от слънцето се употребява от рениевата й част с цел да трансформира въглеродния двуокис във въглероден моноксид.

Молекулния лист може да помогне да се оправим със парниковия резултат. Повечето от учените са съгласни, че парникови газове, отделени от промишленостите на индивида, са нараснали доста темпертурата на Земята за последните 50 години. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР