Обсъжда се идеята юнашките игри Хайдушка среща край Сливен да

...
Обсъжда се идеята юнашките игри Хайдушка среща край Сливен да
Коментари Харесай

Има предложение игрите Хайдушка среща край Сливен да се превърнат в събор

Обсъжда се концепцията юнашките игри " Хайдушка среща " край Сливен да се трансфорат в събор, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен. Това е станало по време на диалог сред кмета на Сливен Стефан Радев и уредниците на игрите от Фондация „ Стария бряст ".

Спортната конкуренция е основана преди седем години в чест на рождения ден на Хаджи Димитър – 10 май. Започва с нанагорнище на Хайдушката пътека с мях вино, 43 литра, героизъм на именития сливенски челник Хаджи Димитър през 1862 година.

Участниците би трябвало да изкачат дистанцията от началото до края на Хайдушката пътека, носейки тежестта без непозната помощ. В местността Карандила се вършат юначен игри - битка, мятане на колосален камък, мятане на нож.

Община Сливен остава отворена за разговор и нови хрумвания, които да развиват туризма в района и притеглят посетители от цялата страна, се показва в известието. Така юнашките игри могат да се трансфорат в събор, като се надгражда с повече събития от друг темперамент и се разшири времевият обсег на провеждането им. Това ще сътвори опция да се съчетаят по едно и също време спорт, туризъм, българска история и фолклор.

От фондацията връчиха на сливенския кмет признателен плакет за поддръжката и съдействието на общината при организирането на тазгодишното издание на „ Хайдушка среща ", които се организираха на 6 май.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР