Обсъжда се бизнесът също да получи компенсации за високите цени

...
Обсъжда се бизнесът също да получи компенсации за високите цени
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Компенсациите за горивата няма да влязат в сила до 1 март

Обсъжда се бизнесът също да получи обезщетения за високите цени на горивата. Това разгласи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов по време на посещаване в Кърджали, представен от бТВ.

Стоянов удостовери, че пари за застраховане има и те ще се набират от вноските на „ Лукойл “ като предплатен налог и налог свръхпечалба.

Като част от ограниченията за бизнеса взети досега е закъснение на нарастването на цената на винетките с 50% от 1 януари, която ще влезе от 1 юли, както и предоговаряне на наредбата за опаковки на артикули, които съгласно бизнеса до този миг са оскъпявали стоките. Това изясни още министърът.

По негови думи пониженията първо ще се отразят на уязвимите групи измежду които са деца, учащи и пенсионери, като точката е прегледана и по време на Министерски съвет.

„ Просто чисто механически беше най-лесно първо тези ограничения да влязат в деяние. Има работна група, която разисква ограничения и за бизнеса и за жителите “, добави министърът и обясни, че към момента не са обсъждани точните суми за обезщетения и кой ще ги получи.

Той обясни, че след решението на Министерски съвет, то би трябвало да мине и на публично разискване, което ще отнеме няколко седмици.

След решението на депутатите да махнат отстъпката от 25 ст. за горивата са били обсъждани и други разновидности за обезщетения за цените, като Стоянов обясни, че при разискването е било наблегнато на обществения детайл.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР