Обсъдиха съдебната система и свободата на медиитеПреди всичко искам да

...
Обсъдиха съдебната система и свободата на медиитеПреди всичко искам да
Коментари Харесай

Мониторинговата група на LIBE от ЕП: Прекалено много безнаказаност за корупцията

Обсъдиха правосъдната система и свободата на медиите
" Преди всичко желая да кажа, че с изключение на работата си по наблюдението по върховенството на закона и правото, ние искахме да дадем едно мощно обръщение към България – Европейският парламент е тук и ви поддържа. Понякога остава чувството, че Европа единствено гледа или подлага на критика – не, ние сме тук. "

Това съобщи София ин`т Велд, ръководител на делегацията на мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи - LIBE, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент. На конференцията участваха също Елена Йончева от групата на социалистите и демократите и Сергей Лагодински от групата на зелените.

" Тук ми се коства, че има прекомерно доста безотговорност за корупцията – корупцията е отрова, която ни разяжда ", съобщи ръководителят на делегацията.

София ин`т Велд разяснява тематиката за правосъдната система в България и по съответно прокуратурата, като означи, че има липса на интензивност. По тематиката с полицейско принуждение, делегацията също установи, че има безучастие.

„ Труд “ попита представителите на мониторинговата група на Екологичен потенциал следното: След срещите и диалозите ви с представители на медийните, политическите и публичните среди смятате ли, че извънредно отрицателната оценка на " Репортери без граници " по отношение на свободата на медиите в България е действителна?

„ Тенденцията е ясна - преди 20 години е била на 32-ро място, а в този момент на 112. Наистина има мотив за терзания. Нашата рецензия е в полза на всички да има здравословна плуралистична медийна среда ", съобщи Велд.

Елена Йончева също означи, че има систематичен проблем в България с корупцията и свободата на медиите. Според нея най-важното е, че са съумели да насочат вниманието на Европа към България, откакто с години това е било подминавано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР