Образователното министерство има готовност да изпълни всички спешни мерки на

...
Образователното министерство има готовност да изпълни всички спешни мерки на
Коментари Харесай

Министър Вълчев се чуди как учениците ще наваксат материала

Образователното министерство има подготвеност да извърши всички незабавни ограничения на кабинета, свързани с ковид. Това съобщи отрасловият министър Красимир Вълчев след изключителното съвещание в Министерски съвет, представен от bTV.

„ В момента най-голямото ми безпокойство е, в случай че продължи по-дълго тази грипна почивка, надлежно да не може да се преструктурира материалът “, изясни Вълчев пред публицистите.

До сряда всички учебни заведения в страната са в грипна почивка. Ако обаче има изключителни ограничения, то за момента те ще бъдат за Плевен и Габрово. По отношение на детските градини ще се взема решение ден за ден, разгласи Вълчев. „ В двете висши учебни заведения в Плевен и Габрово по този начин или другояче са анулирани занятията до сряда. Вероятно през идващите два дни ще решим какъв брой в допълнение да удължим ваканцията в двата града. “

По думите му обаче отдалечената форма е регламентирана по изключение, само че не и за цели класове и учебни заведения.

„ Трудно можем да осигурим такава техническа опция, защото това допуска всяко дете у дома да има електронно устройство. Да има систематичен админ във всяко едно учебно заведение. По-скоро можем да приказваме за спомагателни съвещания при самоподготовка на учениците “, сподели той.

На въпрос дали ваканцията ще се отрази на външното оценяване, министърът посочи, че постоянно може да се направи по този начин, че външното оценяване да обхване по-малко тематики.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР