Образованието е ключ към решаването на все по-задълбочаващата се демографска

...
Образованието е ключ към решаването на все по-задълбочаващата се демографска
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Образованието е ключът за решаването на демографската криза в България

Образованието е ключ към решаването на все по-задълбочаващата се демографска рецесия в България. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria Калоян Паргов, началник на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания, който през днешния ден ще показа своето проучване, обвързвано с демографските проблеми и методите за оправянето с тях.

„ В момента сме в негативен приръст, в съпоставяне преди 30 година Спадът е фрапантен, два милиона и половина ги няма – най-вече младежи “, даде образец Паргов, като уточни по какъв начин са се справили с този въпрос в Ирландия.

Той уточни и съответни стъпки, свързани с възстановяване на просветителната ни система – възстановяване на материалната база. „ Огромни диспропорции в качеството на материалната база – едно учебно заведение е добре, на друго му пада мазилката или покривът ще се срути “, сподели Паргов.
Според него качеството на образованието също би трябвало да бъде на друго равнище – „ всеки четвърти в България е висшист, всеобщо се приема, всеобщо се изкласява, не влагаме в качество, а в численост “.
По думите му „ финансирането да бъде ориентирано към качеството, неравенствата са все проблеми, които подтикват демографските процеси в негативна посока “. Нужно е да се ускори и връзката сред бизнеса и образованието, добави той.

Калоян Паргов, който е и някогашен общински консултант в София от Българска социалистическа партия, разяснява и невъзможността три пъти да бъде определен ръководител на СОС. „ Столичният общински съвет наподобява на пленник на националните сглобки и ползи “, счита той.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР