Обрат в разследването на атентатите в Барселона и Камбрилс. Разследващите

...
Обрат в разследването на атентатите в Барселона и Камбрилс. Разследващите
Коментари Харесай

Обрат в разследването в Барселона

Обрат в следствието на атентатите в Барселона и Камбрилс. Разследващите към този момент имат нова версия за това кой стои в основата на организирането на терористичните офанзиви. Основният обвинен към този момент не се споделя Муса Укабир, а Юнес Абуякуб. Последният се търси, защото се оказа и че не е измежду убитите в Камбрилс терористи, както се смяташе по-рано, а е жив, на независимост и се крие.

Испанските управляващи са се засилили за издирването му. С новите данни се удостоверяват и думите на шефът на каталунската полиция Хосе Луис Траперо, който нощес загатна, че версията, че 17-годишният Муса Укабир е бил зад кормилото на белия микробус, който опустоши хората на улица "Ла Рамбла " е все по-малко евентуална и с всеки минал час продължава да понижава. По-рано медиите твърдяха, че той е бил премахнат по време на терористичния акт в Камбрилс. Досега управляващите допускаха, че врязването на буса в пешеходците в центъра на Барселона и направил 17-годишният Муса Укабир.

Така се стигна досега, в който съгласно новата версия причинителят на офанзивата против пешеходците е Юнес Абуякуб, който е съумя да се укрие. Той, както и другите от 12-членната терористична клетка, е мароканец. Роден е на 1 януари 1995 година, живял в каталонската община Рипол, провинция Жирона.

Власите обявиха също, че се разпознали всичките петима терористи от нападението в Камбрилс и потвърдиха личността на трима от тях. Всички те са мароканци на възраст от 17 до 24 години. Във връзка с този атентат са задържани четирима души, в това число Дрис Укабир, който съобщи, че брат му Муса е откраднал паспорта му и го е употребявал, с цел да наеме бусовете, с които бяха осъществени терористичните актове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР