Обрат в рамките на 180 секунди може да съкруши дори

...
Обрат в рамките на 180 секунди може да съкруши дори
Коментари Харесай

Стефан Генов: Трябва да изиграем мача разумно

Обрат в границите на 180 секунди може да съкруши даже и най-големия тим. ЦСКА обаче не е подготвен да преклони глава и да се откаже от борбата за купата след загубата от Лудогорец, макар задатъка от 6 точки на разградчани. Помощникът на Стамен Белчев Стефан Генов е безапелационен, че армейците не са предали да гонят 32-и трофей в шампионата.

„ Който каквото желае да каже, аз мисля, че купата не е предрешена. Шест точки са доста и малко. На Лудогорец му предстоят мачове със мощни тимове, на нас също ни престоят. Надяваме се, че повече такива неточности няма да допуснем.”

„ Докато има шансове ще се борим за купата. Въобще не сме се отказали да бъдем първенци.”

„ Е, да случва се, в действителност. Все отново играхме против най-хубавия тим, против първенеца. Не сме предполагали, че при този процес няма да удържим успеха, случи се. Това е към този момент зад тила ни. Направили сме си нужните разбори, коментирали сме доста обстановки с тима, в този момент само пред нас е срещата ни с Левски. Единствено мислим за този мач.”

Армейците влизат в дербито с разтърсена душeвност от мача с Лудогорец, а Левски след три следващи загуби в шампионата. Сблъсъкът в полуфиналите се явява и прикрит край, а и за „ червени”, и за „ сини” шампионатът може да се окаже финален късмет за трофей през сезона.

„ Не, по никакъв метод не гледаме съперника, това е негов проблем. Преди всичко сме се концентрирали да осъществим задачата си.”

„ Аз мисля, че и на двата тима тези загуби не въздействат, всеки един тим гледа това, което му следва. Важността на този дуел доста ни стимулира. Целта ни е да спечелим Купата на България. Всички мисли са ориентирани в тази посока.”

В първия двубой от полуфиналите „ червените” имат съществени кадрови проблеми и няма да могат да разчитат на контузените Десподов и Барт, както и осъдените Фернандо Каранга, Жеферсон и Станислав Манолев. А това ще принуди Стамен Белчев да прекрои цялата отбрана за конфликта с Левски.

„ Имаме много контузени и осъдени. Все отново ние разполагаме с футболисти, аз мисля че могат да ги заместят и съм уверен, че това ще се случи. Мисля, че ще се оправим и без осъдените.”

„ Левски не ни интересува, интересува ни по какъв начин ще подходим ние в мача. Всичко зависи от нас. Трябва да се изиграе доста рационално. Факторът „ домакинство” също го имам поради. Ще се стараем да реализираме чиста победа. Трябва да изиграем и двата мача доста рационално.”

Седмицата след провалянето от Лудогорец повдигна и една много любопитна тематика към ЦСКА. Дали всичко сред българи и чужденци е наред в съблекалнята. Повод за тези въпроси стана спорът сред Малинов и Моралес след мача в Разград.

„ Това, което се видя от малкия екран, по този начин изглеждаше. Но това беше след мача, една реакция на Кристиян, която не бих споделил, че е спречкване, само че по този начин изглеждаше”, приключи Стефан Генов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР