Обрат по разследването за запаления полицейски бус на протеста срещу

...
Обрат по разследването за запаления полицейски бус на протеста срещу
Коментари Харесай

Обрат: Стефан Шикеров не е запалил полицейския бус на 16 ноември

Обрат по следствието за запаления полицейски бус на митинга против Българския футболен съюз на 16 ноември. Експертиза потвърждава, че 29-годишният Стефан Шикеров няма общо с закононарушението, в което е упрекнат.



Софийският градски съд реши Шикеров да бъде пуснат на независимост против гаранция в размер на 500 лв.. Досега в продължение на близо два месеца той беше под домакински арест, а преди този момент и арестуван под стража. Той бе упрекнат поради палежа на полицейския бус в нощта на митингите против БФС.

В правосъдната зала стана ясно, че съгласно химическата експертиза няма следи от запалителни субстанции по ръцете и облеклата на мъжа и няма по какъв начин той да е запалил буса по време на митинга.

Съдът реши, че обвиняването против Шикеров е разколебано. Магистратите обявиха още, че по следствието се бездейства и от два месеца не е свършено нищо.

„ Следващия път да гледат по-внимателно и да са наясно с нещата, преди да упрекват почтен човек “, сподели Стефан Шикеров.

„ От химическата експертиза не се откриват натривки, заради което съдът промени мярката за неотклонение “, сподели наблюдаващият прокурор Мариан Александров.

„ Според служители на реда той е държал факла и е отишъл и я е хвърлил в буса. Това значи, че няма по какъв начин по него да няма барутни частици “, уточни юристът на Шикеров Димитър Пенев.

Стефан Шикеров бе арестуван и обвинен за палежа на полицейски бус в нощта на митингите. Магистратите обявиха, че има доказателства, че мъжът е взел участие в закононарушението, а дейностите му са " публично рисков и вандалски акт ".

За това закононарушение се планува наказване от 3 до 10 години затвор. Шикеров е с чисто правосъдно минало и е татко на новородено. Той отхвърля да е взел участие в палежа.

Според отбраната му има видеоклипове, които потвърждават, че е почтен. Пред съда 29-годишният мъж съобщи, че при ареста е обичай с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше показано и здравно за контузиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР