Обрат по разследването за запаления полицейски бус на протеста срещу

...
Обрат по разследването за запаления полицейски бус на протеста срещу
Коментари Харесай

Обрат по запаления полицейски бус: Експертиза доказва невинността на обвинения

Обрат по следствието за запаления полицейски бус на митинга против Българския футболен съюз на 16 ноември. Експертиза потвърждава, че 29-годишният Стефан Шикеров няма общо с закононарушението, в което е упрекнат.

Каква е версията на 29-годишния Стефан Шикеров, който е под домакински арест

Софийският градски съд реши Шикеров да бъде пуснат на независимост против гаранция в размер на 500 лв.. Досега той беше под домакински арест.

В правосъдната зала стана ясно, че съгласно химическата експертиза няма следи от запалителни субстанции по ръцете и облеклата на мъжа и по този начин няма по какъв начин той да е запалил полицейския бус по време на митинга.

Съдът реши, че обвиняването против него е разколебано. Магистратите обявиха още, че по следствието се бездейства и от два месеца не е свършено нищо.

Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване. Стефан Шикеров ще търси правата си по правосъден ред.

Стефан Шикеров бе арестуван и обвинен за палежа на полицейски бус в нощта митингите. Магистратите обявиха, че има доказателства, че Стефан Шикеров е взел участие в закононарушението, а дейностите му са " публично рисков и вандалски акт ". За това закононарушение се планува наказване от 3 до 10 години затвор.

Пред съда 29-годишният мъж съобщи, че при ареста е обичай с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените

Шикеров е с чисто правосъдно минало и е татко на новородено. Той отхвърля да е взел участие в палежа. Според отбраната му има видеоклипове, които потвърждават, че е почтен.

Пред съда 29-годишният мъж съобщи, че при ареста е обичай с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше показано и здравно за контузиите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР