Обръщенията на министър-председателя и министрите от последните дни са недопустими.

...
Обръщенията на министър-председателя и министрите от последните дни са недопустими.
Коментари Харесай

Цветанов вече не цепи басма на Борисов: Обръщенията му са нападки и обди!

Обръщенията на министър-председателя и министрите от последните дни са неприемливи. Когато нямаш задоволително аргументирани политики, преминаваш към нападки и обиди. Хората нямат никаква виновност за това, което се случва сега.
Това сподели пред TV+ ръководителят на управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов, който разяснява събитията в страната по време на рецесията с ковид и изключителното състояние.

„ В момента има доста тежка институционална рецесия във всички институции и тежки политически противоборства. Според мен Министерски съвет трябваше да се обърне към Президентството и да се свика КСНС. Там трябваше да се търси разговор и единомислещо да се вземат решения. Така ограниченията щяха да бъдат признати от всички жители и щяха да са доста по-полезни за бизнеса.

Ние водим диалози с разнообразни бизнеси и те регистрират, че имат близо 80% спад в приходите си. В същото време от мярката 60/40 не се възползва съвсем никой “, сподели още той.

„ В началото санитарните ограничения бяха положителни, само че среднощните брифинги и непрекъснатото повторение на ковчези, трупове и хладилни камиони сътвори боязън у хората. Обществото
се нуждае от водачи, които да основават у хората чувството за сигурност, а не да всяват боязън и суматоха “, безапелационен е Цветанов.

По думите му дефицитът в ръководството е по-голям, в сравнение с дефицитът в парите.

„ Диалогът беше единственото средство, с което можеше да се излезе най-безболезнено от тази рецесия. Трябваше да се откри политическият консенсус. В момента изживяваме доста тежка политическа борба “, счита той.

Според Цветан Цветанов министър председателят споделя някакви реплики, президентът дава отговор, опозицията недоволоства от всички дейности на държавното управление. „ Това демонстрира, че обществото няма доверие в настоящето ръководство. Да, тази обстановка е невиждана досега, само че можеше да се откри политически консенсус “, на мнение е Цветанов.

„ Мярката за следене на телефоните на хората не трябваше да се ползва по този начин. В момента тя не се подсигурява от съда. Аз не споделям, че някой е злоупотребил, само че остава едно възприятие на подозрение. Мерките на летищата до един миг бяха съответни, само че КПП-тата не изиграха тази роля, която в този момент им се приписва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР