Обръщение към воните от запаса и резерва, ветераните от войните,

...
Обръщение към воните от запаса и резерва, ветераните от войните,
Коментари Харесай

Воини за мир /Обществен инициативен съвет/ - ОБРЪЩЕНИЕ

Обръщение към воните от запаса и запаса, ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите – генерали, офицери, подофицери, сержанти и бойци.

Уважаеми сътрудници,

Обръщаме се посредством вас и вашите фамилии и към цялото българско Общество... Над Европа и България са надвиснали смъртоносните облаци на войната. Само на към 400 км. от нашата страна се води кървава борба сред два приятелски, славянски, православни народа. Войната в Украйна е най-големия въоръжен спор след края на Втората международна война, с най-вече човешки жертви и опустошения.

Надеждите на миролюбивото човечество, че разсъдъкът ще надделее и ще се стигне до съглашение за преустановяване на това клане не се оправдават. Вместо възцаряване на мира, сме очевидци на ескалация на напрежението и на невиждана, даже за годините на Студената война, остра борба, която ни тласка към Трета международна война и нуклеарна злополука. На висок глас приказват единствено оръжията. Дипломацията мълчи и не работи. Медиите са в работа на Войната.

Войната в Украйна не е наша война. Това е една война, с геополитически измерения. Воюва се за международно владичество, за нов международен ред и многополюсен свят.

България е прифронтова страна, ситуирана в размирните Балкански и Черноморски райони. Тя е на първата фронтова линия на защитата на НАТО в Европа. Нашите управляващи, взеха във войната страната на Украйна и участваме във всички начинания на НАТО и груповия Запад за подкрепяне на украинските въоръжени сили. България, " де факто " е във война с Русия. Опасността да бъдем въвлечени и " де юре " в това клане е напълно действителна. " Партиите на войната " настойчиво работят в тази посока.

Точно с тези опасности и закани за сигурността на страната и за живота на българските синове са свързани най огромните страхове на хората. Мъдър и помнещ е народът ни. Той помни и знае, че присъединяване във войни през предишния век, докара страната до тежки тествания и национални произшествия, в това число и до загуба на територии и население. Та белким има майка, която да желае да изпрати своето чадо в месомелачката на войната в Украйна.

Риск за националната ни сигурност е и трупането на непознати войски и оръжия на наша територия.
Хората чуват и долавят тревожния камбанен звън, отърсват се от страховете и вземат ориста си в свои ръце. За голямото болшинство българи, мирът се трансформира в национална идея. Така непринудено се зароди и набира мощ Национално придвижване за мир и суверенитет.

Тази национална изява цели превръщането на България в зона на мира и в Брод за мир в нашия раздорен район. Основните форми на разрастване на придвижването са походите за мир и провеждането на референдум под наслов „ България – зона за мир и сигурност “. Вече се организираха пет похода за мир, като в последния, състоял се на 23 април, участваха над 30 000 души в 36 града на страната и в редица градове по света. На 21 май следва да се организира шестия по ред народен поход за мир, който следва да бъде с най-масово присъединяване на български жители и ще обхване цялата страна.

Националното придвижване за мир е гражданска, надпартийна форма за волеизлияние на суверена, която се осъществя извънредно с мирни и законни средства.

Движението не е проруско, нито е и антиукраинско. То е в отбрана и на двата народа. По тази причина, националното придвижване прокарва и отстоява тезата за неутралитет на България във връзка с войната в Украйна.

Националното придвижване е напълно пробългарско и се разпростира в отбрана на българските национални ползи, на суверенитета, живота и здравето на хората. То цели единство на българската нация в битката за мир и е бариера пред възникването на български „ Майдан “ и разпалването на гореща революция.

Българското войнство – Вярно на клетвата си и на Дълга пред Род и Родина, не може да остане настрани от националното изпитание за мир и суверенитет. Водеща цивилизационна полезност и неизменим претекст за всички нас е бил мирът и избягването на войната като средство за решение на интернационалните проблеми. На българските воини е неприсъща и непозната позицията на " непряк " наблюдаващ. Още повече, в случай че се стигне до замесване на България за директно присъединяване в бойни дейности, тъкмо воините от запаса и запаса ще са тези, които ще бъдат призовани и въвлечени да понесат ужасите на войната.

Изхождайки от създаващата се проблематична обстановка и очертаващата се заплаха, България да бъде въвлечена в непозната война, подкрепяйки дългогодишната самодейност " България – Брод за Мир ", на 16 май, група воини /генерали и офицери/ – учредихме Обществен предприемчив съвет, който да логистира, подкрепя и целенасочва професионално и експертно присъединяване на Обществото и запасното войнство в отстояването на мира и неутралитета като стратегически народен интерес. Този " Съвет " е с отворен темперамент и ще действа като експертна групировка към " Български Национален Съвет За Мир " и новосформираното " Национално придвижване за мир и суверенитет ".

Обявяваме раждането на самодейността „ Воини за Мир и Национален суверенитет “ посредством която ще се активизират напъните на българското войнство, за присъединяване в Националното придвижване за мир и суверенитет. Тази самодейност регистрира по-специалното място и роля на запасното войнство в защитата и сигурността на страната и основава благоприятни условия за дейното включване в реализиране на националната идея за мир.

Общественият предприемчив съвет няма управителни и управнически функционалности. Той има единствената задача да подкрепя българското войнство и военно-патриотичните организации в битката за мир и да координира с Националния публичен съвет присъединяване в националните и локалните изяви.

Уважаеми сътрудници и някогашни чиновници от държавния силов бранш, от името на Обществения предприемчив съвет " ВОИНИ ЗА МИР ", Ви

П Р И З О В А В А М Е:

1. Подкрепете в персонално качество и посредством вашите военно-патриотични организации самодейността „ Войни за мир и народен суверенитет “, която се явява неразделна част на Общобългарската платформа „ България – зона на мира! България - брод за мир “, дело на Националния съвет за мир и на Обществения конгрес за единство „ Брод за България “.

2. Включете се Вие персонално, дружно с вашето семейство, близки и другари, в Похода за мир, който ще се организира на 21 май и по план на Националния публичен комитет ще обхване цялата страна. За София, Походът за мир ще стартира в 14,00 година пред Националния замък на културата.Участвайте интензивно и в други от сходен темперамент всеобщи цивилен начинания в поддръжка на идеята за мир и срещу войната.

3. Допринесете за триумфа на Националния референдум „ България – зона за мир и сигурност “. Използвайте целия си гений и учредителен опит за събиране до 10 юли най-малко на 400 000 подписа – належащо изискване, референдума да се състои и да реализира поставените цели.

4. Създайте при потребност локален публичен съвет, който да координира дейностите на военно-патриотичните организации. Установете контакт с локалния координатор на Националното придвижване и си взаимодействайте по всички въпроси, свързани с походите на мира и провеждането на референдума.

5. Давайте публичност в локалните средства за всеобща информация и в обществените мрежи за извършената активност и постигнатите резултати в набирането на подписи за референдума и по присъединяване в Похода за мир.

6. Ползвайте единствено истинската бланка и форми, одобрени от Националния предприемчив комитет, които може да намерите и изтеглите от уеб страницата https:/narodna.me. Не номерирайте в „ Подписката за производство на народен референдум за мир и сигурност “ имената на подписалите се.

Трябва да се знае, че нашата работа протича в условия на осведомително затъмнение от страна на централните медии. Общественият предприемчив съвет ще Ви подкрепи с нужната информация за вашата сполучлива работа. На осведомителния уебсайт „ Брод за България “ и " Поглед Инфо " ще може да намерите отговор на всички зараждащи въпроси. Във ваша услуга са уеб страницата на Националния публичен комитет и обществените медии на гражданските организации, подкрепящи самодейността.

В това отношение доста разчитаме на централните управления на военно-патриотичните съюзи и организации.

Пожелаваме триумф на българското войнство в това благородно дело!

17 май 2023 година

Обществен предприемчив съвет " ВОИНИ ЗА МИР ":

Председател:
Генерал – полковник о.з. Цветан Тотомиров

Щаб:
1. Капитан о. з. проф. Нако Стефанов

2. Капитан о.з. Лазар Мурджев
3. Генерал – майор о.з. Стоимен Стоименов

Съучредители:

4. Полковник о.з. Горан Симеонов

5. Бригаден военачалник о.з. Бойко Симитчиев

6. Генерал-майор о.з. Тихомир Стойчев

7. Генерал-майор о.з. Румен Ралчев

8. К-н I сан о.з. Цвятко Дончев

9. Полковник о.з. Чавдар Петров

10. Полковник о.з. Петър Пандурски

11. Полковник о.з. Илия Мандров

12. Бригаден военачалник оз. Димитър Шивиков

13. Полковник о.з. Васил Велев

14. Капитан о.з. доктор Румен Петков
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР