Обръщение До Асоциацията на европейските журналисти Антикорупционен фронт изразява загриженост

...
Обръщение До Асоциацията на европейските журналисти Антикорупционен фронт изразява загриженост
Коментари Харесай

АКФронт в остра позиция пита АЕЖ на Прокопиев защо мълчат по казуса “Бойко Рашков тъпче с ботуш БТВ”!

Обръщение До Асоциацията на европейските публицисти Антикорупционен фронт показва угриженост за невижданата липса на реакция от всички псевдолиберални медии и такива благосъстоятелност на олигарси, които проформа се пробват да пазят свободата на словото, след избухналия скандал по проблема "Бойко Рашков мачка "мисирки " в студиото на БТВ ".

Силов министър на Министерство на вътрешните работи в служебно държавно управление си разрешава да "уволнява " незлобливи и безобидни публицисти от авторитетна телевизионна медия и се държи нападателно с тях, а медии като Клуб Зет, Mediapool, Дневник и Капитал по никакъв метод не реагираха на невижданото тъпчене на етични и професионални правила в публицистиката.

Колко и да е ниско равнището на публицисти и медии у нас АКФронт не може да заеме страната на властта, когато тя мачка с ботуша на Министерство на вътрешните работи публицисти и редакции.

Скандален за нас е фактът, че когато същата тази медия БТВ предходната година беше наречена от някогашният министър председател Бойко Боросов "Божков ТВ " олигархичните медии и БНР, които през днешния ден гузни мълчат, се подвигнаха на "граждански " протест. Смешно и неуместно, отговарящо на 112 -то място по независимост на словото в международен мащаб е това позорно безмълвие от АЕЖ и техните синдикални членове. Дори една цяла страна Гамбия, която разполага с общо две камери и една телевизия, се държи по-достойно след промяната на властта след избори.

Олигархичните борби сред менторите на множеството “частни” медии на фондова прехрана вършат прислужниците им от псевдосиндиката за олигархични поръчки АЕЖ (Асоциация на европейските журналисти) глухи и слепи за перверзното тъпчене на европейските правила.

Скандално е, че вътрешният министър Бойко Рашков продължи да тъпче жалките публицисти и от ефира на общестената медия БНР, която народът устоя, а острието и Силвия Великова мълчи гузно и не помни полезностите на свободата на словото. Колеги от АЕЖ, деянията съвест и се откажете от слугинажа на Чичо Скруч. Защитете публицистите от Министерство на вътрешните работи. Да не разрешаваме прецеденти от 30-те, 40-те, 50-те години на предишния век, когато тъкмо министърът на вътрешните работи у нас дава отговор за кадровата политика на синдикати и медии.

С пренебрежение: АКФронт
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР