Обръщайки се към високопоставени служители в края на телевизионна среща,

...
Обръщайки се към високопоставени служители в края на телевизионна среща,
Коментари Харесай

Путин нарече взрива на Кримския мост “терористична атака” и обеща отговор

Обръщайки се към високопоставени чиновници в края на телевизионна среща, той назовава гърмежа нечовечен и неправилен акт. Руският президент приписа офанзивата на Киев, а по-рано съветското Министерство на външните работи обвърза и Запада. 

" Разбира се, ще има отговор от Русия. Министерството на защитата приготвя съответните оферти ", сподели Путин.

Взривът на Кримския мост провокира големи опашки от коли, които желаят да изоставен анексирания през 2014 година от Русия полуостров.

Това е втората украинска офанзива против моста, открит с фанфари от Путин през 2018 година Атаките са позорен удар върху престижа на Кремъл и евентуално върху способността му да доставя войски, окупиращи южните райони на Украйна.

Мостът е основна връзка сред Русия и окупираните украински територии и се употребява за превозване на войски, танкове и други военни доставки за съветските сили в Южна Украйна. Единственият различен маршрут за доставки е през по този начин наречения “сухопътен мост “, който Москва сътвори след окупирането на Донецк, Запорожие и Херсон. 

Руският президент твърди, че оборудването не е било употребявано от месеци за снабдяването на съветските сили, воюващи в Украйна. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР