Обръщаме внимание на кожата и косата си постоянно, но понякога

...
Обръщаме внимание на кожата и косата си постоянно, но понякога
Коментари Харесай

5 храни, които са полезни за вашето вагинално здраве

Обръщаме внимание на кожата и косата си непрекъснато, само че от време на време забравяме, че притежаваме и други часто от тялото, които се нуждаят от внимание. Друго, което непрекъснато ни убягва, е че хубостта на първо време идва от вътрешната страна. Казано по-просто: в случай че храненето ви се състои от бургери и пържени картофи, въпреки и вкусни, кожата и косата ви евентуално няма да за в най-блестящото си положение. Но знаете ли, че вашата диета може да повлияе и на вагиналното ви здраве?

Гинекологът и професор в Медицинския факултет на Йейлския университет, доктор Мери Джейн Минкин изяснява, че проблемите в интимната област са " нормално резултат от дисбаланс на положителни и неприятни бактерии във вагината ". Здравата вагина съдържа огромно количество от " положителните бактерии ", наречени лактобацили, пробиотичен вариант, който защищава вагината ви от увреждащи бактерии. Има храни, които съдържат тип лактобактерии и затова са потребни, когато бъдат включени във вашия хранителен режим.

Друг фактор, който би трябвало да се има поради, е вашето вагинално pH равнище. За да помогнете на тялото си да отблъсне нездравословните бактерии, гъбички и други патогени, вагината ви би трябвало да поддържа ниско равнище на pH; някъде сред 3,8 и 4,5, което е и много кисело. Добавянето на киселинни храни във вашата диета като цитрусови плодове може да ви разреши да поддържате оптимално равнище на pH.

5 храни, които са потребни за вашето:

Храни, богати на пробиотици: Пробиотичните добавки са известни с това, че доставят на тялото ви здрави бактерии. Киселото мляко е богат източник на пробиотици, защото съдържа Lactobacillus. Според изследване, Lactobacillus оказва помощ за поддържане на урогениталното здраве и играе жизненоважна роля за попречване на бактериална вагиноза, вагинит и инфекции на уринарния тракт. Lactobacillus и Streptococcus (други потребни бактерии) се употребяват за подготвяне на сирене и заквасена сметана.

Ферментирали зеленчуци: Ферментиралите зеленчуци като кисело зеле и корейско кимчи също съдържат лактобацили, които оказват помощ за битката с неподходящи бактерии във вагината. Изберете непастьоризирани зеленчуци, защото пастьоризацията може да убие положителните бактерии.

Храна, богата на витамин С: Храни, богати на витамин С, като цитрусови плодове, червени боровинки и други горски плодове, оказват помощ в битката със свободните радикали в тялото, като в същото време отстраняват токсините. По-конкретно, лимонът поддържа здрава вагина, защото неговата киселинност оказва помощ да се поддържат естествените равнища на pH.

Растителни храни: Храни на растителна основа като авокадо, ядки, семена от чиа и зехтин оказват помощ за поощряване на здравословен хормонален баланс, както и за контролиране на равнищата на pH на тялото ви, поддържайки салдото на интимната ви област. Авокадото печели спомагателни точки, защото съдържа мазнини, които поддържат вагинални стени. Яденето единствено на 1/4 авокадо дневно е задоволително, с цел да извлечете изгодите, тъй че пробвайте да го добавите към утринното си смути или салатата на обяд. Сладкият картоф е друго ужасно допълнение, защото се счита, че укрепва и пази стените на матката, до момента в който високата му доза витамин А и бета каротин е потвърдено, че покачва равнищата на плодовитост.

Храни, богати на Омега: Храните, богати на омега 3 включват орехи, сьомга, сардини, семена от чиа и ленено семе. Първо, те спомагат за увеличение на циркулацията и притока на кръв, което може да подтиква половото ви предпочитание, само че също по този начин се счита, че управляват появяването на неприятна миризма.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР