Обновеният блок „Леденик 1“ бе открит тържествено от кмета на

...
Обновеният блок „Леденик 1“ бе открит тържествено от кмета на
Коментари Харесай

Блок „Леденик 1“ се превърна в бижу на входа на Мездра

Обновеният блок „ Леденик 1 “ бе открит тържествено от кмета на Община Мездра инж. Генади Събков през днешния ден. Жилищната постройка е санирана по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.
„ Имаме едно украшение на входа на Мездра, което е освен ваше, на притежателите, а на всички нас, което няма метод да не се забележи от влизащите в града, сподели кметът в словото си и добави. Успяхме с общи старания, на първо място с вашата разпоредителност, която ви включи в Националната стратегия за енергийна успеваемост. Лесно се кандидатства, само че мъчно се усвояват и родни, и европейски пари. Всички, които участваха в този развой бяха много търпеливи и отговорно настроени към уговорката, който имаха към този обект “, добави още кметът.
Той пое ангажимент да се усъвършенства ветрикалната планировка и прилежащата улица „ Индустриална “ да се трансформира в улица „ Красива “. Да се усъвършенства и междублоковото пространство, тъй че да подхожда на естетическия тип на новата постройка.
Отец Георги Няголов отслужи церемониален водосвет за здраве и благополучие, а мъжка певческа група „ Калето “, с началник Милчо Гергов поздрави присъстващите с три песни: „ Янке, ле “, „ Поскарай се сине на жена си “ и „ Радо, ле “.
Кметът подари на госпожа Снежана Николова – шеф на Сдружението на притежателите „ Леденик 1, гр. Мездра, ул. „ Христо Ботев “ № 66-68, икона на Св. Мина – настойник на фамилията и домашното огнище и връчи Удостоверението за въвеждане в употреба.
„ Ние сме удовлетворени и ви благодарим. Блокът ни е образец за целия град “, изрече своята признателност Снежана Николова и добави, че 53 фамилии са облагодетелствани от този план.
Обектът е финансиран от Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Финансирането включва: архитектурно снимане и правене на механически паспорт; енергийно обследване; направа на механически план и авторски надзор; строително-монтажни работи; оценка на сходството на капиталовите планове и строителен контрол по време на осъществяване на СМР. Стойността на плана е 636 076,56 лева
Проектирането и правене на СМР е квалифицирано от ДЗЗД Мездра Енерджисейф – гр. София, представлявано от Пламен Тихомиров Трифонов, с сътрудници в обединяването „ Арете строй “ ЕООД, „ ПМ Архитекти “ ЕООД и „ Васкомерс груп “ ЕООД.
Строителният контрол е осъществен от „ КИМТЕКС ЛС " ООД – гр. Плевен.
На откриването участваха жители на постройката, медии, общински чиновници, както и Петьо Ангелов представител на Българска банка за развиване – офис Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР