Облекчаване на условията за влизане в България ще повиши интереса

...
Облекчаване на условията за влизане в България ще повиши интереса
Коментари Харесай

Стела Балтова: Облекчаване на условията за влизане у нас ще повиши интереса към страната ни

Облекчаване на изискванията за влизане в България ще увеличи интереса към страната ни като туристическа дестинация, сподели в изявление за БНР служебният министър на туризма Стела Балтова. Работи се за по-нататъшно облекчение на тези условия, свързани с децата , уточни тя.
Относно улеснението на визовия режим за съветските туристи Стела Балтова посочи, че това е „ деяние със стратегически темперамент “, върху което ще се положат огромни старания.

Започнало е осведомителното обезпечаване на непознатите пазари по изискванията за съблюдаване на епидемиологичните ограничения у нас, както и какво да чакат непознатите туристи, в случай че те се разболеят в страната ни, увери министър Балтова. Тя е на мнение, че би трябвало да има карантинни хотели.

Провежда се цифрова акция на няколко предпочитани пазара. Активизират се както акцията на пазар Германия, по този начин и информационни действия на съветския пазар, означи Балтова.

В края на месеца се чака нотификация, с цел да бъде отпусната новата помощ за туроператорите, обвързвана с връщане на средства към техните клиенти , заяви Стела Балтова.

„ Остават всички ограничения, които са познати. Остава държавната дотация за туроператори, които употребяват въздушни превозвачи, безвъзмездната помощ за туроператори, мярката 60/40, програмата за гарантиране на безлихвени заеми. “

Придвижена е , посочи Стела Балтова.

„ Възнамеряваме да сключим оптимално бързо контракти с тях. В задатък те ще получат 50% от цената на договорите. Това е освен глътка въздух, само че и изключителна помощ за този сегмент “, разяснява служебният министър на туризма в предаването „ Преди всички “. 

Вече имаме хотели, които плануват да поемат PCR тестванията на посетителите при тяхното завръщане, стана ясно още от изявлението.

Министърът на туризма изрази вяра българите да изберат България като място за лятната си почивка .

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР