Облекчаване на процедурата за придобиване на българско гражданство, поискаха чуждестранни

...
Облекчаване на процедурата за придобиване на българско гражданство, поискаха чуждестранни
Коментари Харесай

Чуждестранни студенти от български произход се срещнаха с вицепрезидента Йотова

Облекчаване на процедурата за придобиване на българско поданство, желаеха задгранични студенти от български генезис, учещи в Югозападния университет. Днес те се срещнаха в Благоевград с вицепрезидента Илияна Йотова, с която разискаха компликациите, които срещат и опциите за професионална реализация с българска тапия.

Благоевград

Около 150 са задграничните студенти от български генезис, които се образоват в Югозападния университет в Благоевград. Почти всички желаят да останат в страната и след довеждане докрай на образованието си. Трудности обаче срещат още с документите за приемането на български паспорт.
Ксения Вербанова: Минах много компликации с този развой, тъй като чаках 6 години, което е много време и както виждам моите сътрудници от Украйна, Молдова, Албания също се оплакват. Ивана Владимиров, Босилеград: С образованието няма никакви проблеми, само че като чужденец в една страна повече са рестриктивните мерки в сравнение с преимуществата.
Основната цел на страната би трябвало да бъде задържане на задграничните студенти от български генезис в страната и след дипломирането им, сподели по време на срещата вицепрезидентът Илияна Йотова.
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Когато страната влага в тези деца, ние бихме желали те да останат тук, да осъществят това което са научили, да основават своите фамилии, да имат своята кариера.
Събитието в Благоевград е второ от поредност срещи на вицепрезидента със студенти от български генезис.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР