Областният управител Здравко Димитров ще посрещне папа Франциск навръх Гергьовден

...
Областният управител Здравко Димитров ще посрещне папа Франциск навръх Гергьовден
Коментари Харесай

Зико посреща папата в Граф Игнатиево

Областният шеф Здравко Димитров ще посрещне папа Франциск точно на Гергьовден на летището в Граф Игнатиево. Главата на Римокатолическата черква е на публично посещаване в България от 5 до 7 май и в програмата му е включена аудиенция при най-голямата католическа общественост в Раковски.

Подробностите за посрещането на папата в Раковски ще бъдат конкретизирани тази седмица, сподели Здравко Димитров. Засега се знае, че Светият отец ще пътува в града с папамобил, с цел да поздрави хората, които го чакат с неспокойствие. В градчето към този момент половин година се готвят да не се посрамят пред папата. Раковски ще посрещне скъпия посетител с над 700 флагове и лого върху 25 кв. метра, направено от червени, жълти, сини и бели цветя. Над 200 деца ще получат първо причестяване от главата на Ватикана.

Драстични ограничения се взимат за сигурността на визитата. Полицейският авангард от Ватикана дружно с НСО към този момент са огледали всички кьошета, здания и улици, с цел да ревизират за най-безопасния маршрут и да изключат вероятността от неприятни произшествия. За Светия отец ще бъде приготвена и дребна стаичка, с цел да си почине след полета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР