Областният управител Валери Сарандев, заместник областният управител Анита Коцелова и

...
Областният управител Валери Сарандев, заместник областният управител Анита Коцелова и
Коментари Харесай

Екипът на Oбластния управител В. Сарандев проведе работна среща във връзка с разрушените речни участъци по поречието на р. Места и р. Струма 


Областният шеф Валери Сарандев, заместител регионалният шеф Анита Коцелова и основният секретар Стоян Христов се срещнаха с представители на виновните институции Басейнова дирекция – Благоевград, „ Напоителни системи “ и представители на локалната власт в региона.

Поводът за срещата бе разискването на въпроси, свързани с проблемите по разрушените речни сектори по поречието на р. Места и р. Струма отвън урбанизираните територии.

С оглед съблюдаване на задължението на регионалния шеф, обвързвано със закона за водите за обезпечаване на проводимост на речните сектори, бяха разисквани опциите за възобновяване на дигите по допустимо най-безопасен метод.

Областният шеф прикани за надзор от страна на виновните институции и съгласуваност по сред им. Участниците в работната среща показаха своята поддръжка за предприемане на съответни стъпки в посока възобновяване на разрушените сектори.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР