Областният управител Трендафил Величков се срещна днес в Пазарджик със

...
Областният управител Трендафил Величков се срещна днес в Пазарджик със
Коментари Харесай

Демерджиев и турския консул на седянка в Пазарджик

Областният шеф Трендафил Величков се срещна през днешния ден в Пазарджик със служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и консула на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю. Това заяви за Българска телеграфна агенция Мария Ловчинова, основен специалист в регионалната администрация.

Величков срещна вицепремиера и консула с цялостната организация по събиране и превозване на филантропичната помощ от област Пазарджик към потърпевшите от земетресенията райони в Турция и Сирия.

България е една от най-активните страни в поддръжката си към Турция и потърпевшите от първия ден на бедствието. В непрекъснат контакт и съгласуваност сме с представителите на турската страна. Ще продължим да оказваме помощ в границите на всичко, което имаме като благоприятни условия. Ние сме положителни съседи и в този тежък миг за Турция подадената ръка е най-важна, сподели министър Демерджиев и увери турския посланик, че постоянно могат да разчитат на помощ от България и българския народ.

Изключително признателни сме за помощта, вниманието и съпричастността от страна на българската страна. България изпрати избавителни и издирвателни екипи още в първия ден след земетресението, а по-късно - и филантропична помощ. Всички институции, компании, сдружения, медии, хората в България, се отзоваха по най-бързия метод на настояването ни за помощ, сподели консул Кюнгерю и добави, че сега има доста натоварен трафик на камиони за Турция, които транспортират даренията от българска страна.

Като турски дипломати сме горди, че сме на работа в другарска и прилежаща България, сподели още турският консул. Той благодари на регионалния шеф за цялостната организация и на всички доброволци в региона, които обезпечават дарения за потърпевшите от земетресението. В момента в Областната администрация в Одрин има пунктове, които одобряват и разпределят даренията от българска страна. Турското консулство в Пловдив има подготвеност да обезпечи превоз за всички дарения от област Пазарджик, които ще доближат най-бързо до нуждаещите се през Капитан Андреево и Капъкуле.

Заедно със заместител регионалния шеф доктор Красимира Радева консулът на Турция Кархан Кюнгерю се срещна с ръководителя на Националната асоциация на доброволците в България Ясен Цветков и членове на организацията от региона. Благодарности за поддръжката и съпричастността на всички в област Пазарджик турският консул насочи и по време на визитата си в двата пункта за набиране на помощи в центъра на град Пазарджик и в пункта на Българския Червен кръст, където се срещна и беседва с шефа на организацията Живко Дишков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР