Областният управител на Здравко Димитров получи висока оценка за работата

...
Областният управител на Здравко Димитров получи висока оценка за работата
Коментари Харесай

Зико с отличен за върнатите в клас деца

Областният шеф на Здравко Димитров получи висока оценка за работата си по пилотния план „ Посещаемост и безвредно учебно заведение ”, който започва точно в Пловдивско.



Вчера по време на среща в Гранитна зала в постройката на Министерския съвет просветният министър Красимир Вълчев съобщи, че всеки би трябвало да работи като регионалния шеф Здравко Димитров. На съвещанието, водено от вицепремиера Томислав Дончев, участваха общественият министър Бисер Петков и заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Проектът „ Посещаемост и безвредно учебно заведение ” стартира преди две години със взаимното присъединяване на МОН, специалисти от общините и регионалната администрация. За първи път от години насам беше направено изследване за деца и младежи, отпаднали от просветителната система.

Резултатите сочат, че броят на отпадналите от учебно заведение деца за тази образователна година е намалял тройно и за първи път бележи забележителен спад - 5200 деца и възпитаници към 30 април. За съпоставяне през предходната образователна година отпадналите са били 14 058, а за образователната 2016/2017 година - 20 092.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР