Областният управител на Враца върна две решения на Общински съвет

...
Областният управител на Враца върна две решения на Общински съвет
Коментари Харесай

Областният управител на Враца върна две решения на Общинския съвет в Мизия

Областният шеф на Враца върна две решения на Общински съвет - Мизия за преразглеждане.
Първото решение е за вдишване на дълготраен общински дълг посредством подписване на контракт за заем с „ Фонд на органите за месно самоуправление в България - ФЛАГ “ ЕАД за финансиране изработването на планове във фаза „ работен план “ за - обезпечаване на цялостна планова подготвеност за бъдещо кандидатстване по разнообразни ограничения за финансиране в размер на 522 хиляди лева
Второто върнато решение също е за вдишване на общински дълг, само че при изискванията на финансов лизинг в размер на 43 хиляди лева, които да се употребяват за закупуване на нов лекотоварен автомобил за потребностите на домашния обществен патронаж.
Мотивите за връщането на решенията са едни и същи - oбщинският съвет не може да приема решения за финансиране след приключване на 39 месеца от неговото конституиране, какъвто период се слага в член 17, ал.1 от Закона за общинския дълг. Двете решения са взети 12 дни след приключване на този период, се показва още в решението на регионалния шеф.
В тази връзка предложенията ще бъдат преразгледани на идващото съвещание на Общински съвет - Мизия на 23 март. По закон те могат да бъдат анулирани, променени или да бъдат признати наново от съветниците. Съгласно импортираните документи се чака решението за подписване на контракт за заем с ФЛАГ за финансиране изработването на планове за подготвеност за кандидатстване да бъде признато наново, а другото решение – за вдишване на общински дълг за закупуване на нов автомобил, да бъде анулирано.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР