Oбластният управител на Враца Георги Митов връща за ново обсъждане

...
Oбластният управител на Враца Георги Митов връща за ново обсъждане
Коментари Харесай

Георги Митов върна две решения на общинския съвет във Враца

Oбластният шеф на Враца Георги Митов връща за ново разискване две решения на общинския съвет във Враца. 
Губернаторът желае преразглеждане не Решение №706 от Протокол № 47 от извършено постоянно съвещание на 30.08.2022 година С него се внасят изменение и допълнение на Наредбата за изискванията и реда за ръководство и предписание с общински жилища. С решението се желае нарастване както на наемната, по този начин и на продажната цена на общинските жилища, като втората се усилва 3.5 пъти, вместо досегашните 2 пъти. В признатата Наредба обаче не се съдържа преходна уредба, която да регламентира подадените, все още заявки за настаняване чартърен или за закупуване на общински жилища. С тази недостатъчност се засягат ползите на жителите и се основават усложнения на Общинската администрация по продължаването и приключването на формираните преписки, заради което в тази си част наредбата опонира на задачите и правилата на закона.
Общинският съвет във Враца е приел и решение № 707, което е в несъгласие със Закона за хората с увреждания. В решението си локалният парламент е приел Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на придвижването при краткотрайно платено паркиране – „ Синя зона – Враца “, като вкарва лични, обективно неустановими и некореспондиращи с нито един текст от българското законодателство критерии за установяване на правоимащи лица, поставяйки отвън закона и то за целия Европейски съюз, всички хора с трайни увреждания при издаване на карта за преференциално паркиране в „ Синята зона ” на Враца. Така то става в огромна степен рестриктивно и незаконосъобразно по отношение на хората с увреждания и реализира дискриминация по симптом „ увреждане “ на тази група от хора. Това на процедура значи, че вместо тази много уязвима част от обществото ни да получи от община Враца нужната й и освен това - законосъобразна поддръжка, получава незаконосъобразни рестрикции, ограничаващи така и така неголямата им опция за напредване.
С въвеждането на лични критерии за установяване на правоимащи лица (и то използвани на територията на цялата страна) наредбата опонира на нормативни актове от по-висока степен, заради което в тази си част е незаконосъобразна.
Това са претекстовете заради които Георги Митов връща двете решения за ново разискване. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР