Областният управител на Видин Иво Атанасов свика работна среща за

...
Областният управител на Видин Иво Атанасов свика работна среща за
Коментари Харесай

Работна среща свика областният на Видин за местния вот

Областният шеф на Видин Иво Атанасов свика работна среща за организирането и провеждането на идния локален избор.

На срещата станахясно, че организационно – техническата подготовка на изборите за общински съветници и кметове на 29.10.. се прави в избраните периоди, според напътствията на ЦИК и администрацията на Министерски съвет. 
На срещата регионалният шеф срещна присъстващите с резултатите от инспекции по обитаемоте места в региона в интервала 1.05.2022 – 30.04.2023 година, които демонстрират нарастване на броя на записаните поданици по сегашен адрес.

Десислава Обретенова, началник на екипа за организационно – техническата подготовка на локалните избори рапортува, че изборните бумаги и материали, бюлетините, ролките със профилирана хартия за машинно гласоподаване и устройствата за видеонаблюдение ще бъдат предадени на общинските администрации на 28 октомври, като кметовете на общини следва съответно да упълномощят лицата, които ще ги получат. За подреждането на чувалите също ще бъде създаден график. Инспектор Веселина Николова - шеф бранш на ОД на Министерство на вътрешните работи - Видин осведоми, че следва охранително проучване на спортна зала - Видин, както и на другите пространства в останалите общини, където ще се регистрират протоколите на СИК след края на изборния ден. От страна на дирекцията са подхванати ограничения за обезпечаване на публичния ред и е основана организация за защита на пространствата на секционните изборни комисии.

Директорът на ДАНС –Видин, Драгомир Дончев, осведоми за основаното междуведомствено звено, чиято работа ще продължи месец след оповестяване на резултатите, като обърна внимание на късия период от 48 часа, в който би трябвало да завърши инспекцията на сигнал против изборните права на жителите. В деня, преди и след вота, ще работят дежурни чиновници и в районната прокуратура - Видин.



Предвидено е аварийно електрическо зареждане с генератори в изборните пространства. В момента тече инспекция на всички места, които са избрани за СИК и ОИК, за обезпечаване на пожарната сигурност. Предвидено е и образование на членовете на секционните изборни комисии. 

Диана Стефанова, началник на Информационно обслужване - клон Видин обясни детайлности за нужните условия и съоръжение, с което би трябвало да разполагат пунктовете за обработката на протоколите, като и механизма за приемане и предаване на устройствата за видеонаблюдение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР