Областният управител на София Вяра Тодева е под охрана заради

...
Областният управител на София Вяра Тодева е под охрана заради
Коментари Харесай

Заради МОЧА: областният управител е под охрана

Областният шеф на София Вяра Тодева е под защита поради демонтажа на паметника на руската войска, по-известен като МОЧА (Монумент на окупационната алена армия).

Това се разбра от думите на вътрешния министър Калин Стоянов в ефира на Българска национална телевизия.

Областният шеф е под защита поради " получени закани, персонално при нея ", разгласи Стоянов.

" Заплахите са голям брой, в границите на няколко дни. Знаете, че с решение на АССГ се указа неотложно и абсолютно да бъде спрян демонтажът... ", добави.

От думите му се разбра, че няма разпитани, арестувани ли друго за въпросните закани.

Тодева е под защитата на жандармерията от 15 декември.

Както е известно административният съд в София (АССГ) постанови през вчерашния ден прекъсване на демонтажа.

Министерство на вътрешните работи министърът обаче се похвали, че единствено за 20 дни министерството е открило кои са били полицейските насилници по време на кървавия митинг против БФС, задари който от ПП-ДБ желаеха оставката му, само че ГЕРБ и Движение за права и свободи не го дадоха.

В резултат на бързите дейности, които предприехме, имаме формирани 4 дисциплинарни производства и имаме уволнени 4-ма чиновници. Успоредно вървят дисциолинарни инспекции за 9 чиновници за 10 нарушавания, като може да прераснат в уволнения - съобщи Стоянов.

Данните: събирани с видеонаблюдения, експертни информации, в това число от видеа на жители.

" Факт е, че все още имаме 4-ма уволнени " - изтъкна Министерство на вътрешните работи министърът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР