Областният управител на Област Пловдив Ангел Стоев с поздрав за

...
Областният управител на Област Пловдив Ангел Стоев с поздрав за
Коментари Харесай

Ангел Стоев: Поклон пред създателите и пазителите на българс...

Областният шеф на Област Пловдив Ангел Стоев с привет за Деня на националните будители:

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АКАДЕМИЧНАТА ОБЩНОСТ,

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ, КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

 

Денят на националните будители е един от най-светлите дни в календара на българската памет, в който се прекланяме пред нашите просветители, книжовници и революционери.

„ От Паисия насам до наши дни се редят светлите и лъчезарни облици на огромни културно-обществени дейци, далечни и близки строители на модерна България... Нека Денят на св. Йоан Рилски да се трансформира в Ден на националните будители, в празник на огромните българи, с цел да разсъни у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на предишното ни “, написа в претекстовете си българското държавно управление преди 100 години при оповестяването на празника.

Век по-късно ние още веднъж свеждаме глави пред тях - основателите и пазителите на българската нематериалност, език и просвета, пред дейците на Българското Възраждане,  завещали на бъдещите генерации блян към познание и безкористна работа в името на народа.

Днес  отдаваме справедливо почитание и на актуалните будители – българските учители, които с обич и мъжество способстват за израстването на децата ни. Отдадени на задачата си, те водят младежите по пътя на познанието, възпитават ги, вдъхват им национално самочувствие и достолепие, оказват помощ им да открият фантазиите си и да се осъществят сполучливо.

Скъпи учители, преподаватели, книжовници и просветители, бъдете здрави, все по този начин въодушевени и всеотдайни на идеята, на която сте се посветили!

      

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

АНГЕЛ СТОЕВ, Д-Р

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР