Областният управител на Бургаска област Пламен Янев е отправил покани

...
Областният управител на Бургаска област Пламен Янев е отправил покани
Коментари Харесай

Пак пращат багери в Сараите на Доган

Областният шеф на Бургаска област Пламен Янев е отправил предложения към три общински и две частни сдружения за събарянето на противозаконните здания в парка Росенец. Те са част от комплекса на н. Бутамята, прочут като летния сарай на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Янев подхваща тази стъпка откакто и във втората процедура за възлагане на социална поръчка за срутване на постройките, оповестена от страната преди месец, още веднъж не се яви нито един претендент. След неуспеха на първата процедура сумата за събарянето бе доста увеличена. " По тази причина администрацията следва процедурата по закон, а точно посредством отправяне на директни предложения към строителни компании ", оповестяват от регионалната администрация в Бургас.

Писмо-покана за подписване на контракт е изпратено до три общински сдружения, чийто главен предмет на активност е строителство - " Чистота ", " Бургасинвест и " Благоустройствени градежи ". Покана е изпратена и до две частни строителни компании, които са показали интерес към осъществяването на публичната поръчка, само че не са подали документи за присъединяване в процедурата по възлагането й.

В първата процедура за възлагане на социална поръчка през 2021 година не бе подадена нито една оферта. Ситуацията се повтори и при оповестяването на втория търг. Сега сумата за осъществяване на дейностите по събарянето е увеличена от 68 200 лева на 166 422,80 с Данък добавена стойност, оповестяват от бургаската Областна администрация.

Според Пламен Янев три от поканите са отправени към общински сдружения, защото противозаконното строителство е осъществено на територията на Община Бургас и точно тя е виновна за премахването, в случай че притежателят на парцела не го направи.

Предмет и на третата процедура по възлагане на публичната поръчка е унищожаване на триетажна солидна постройка и преместваем обект за защита, оповестени за противозаконни със заповеди на на кмета на Бургас Димитър Николов Те се намират на плажа в местността Отманли и все още не се употребяват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР