Областният управител Минчо Афузов участва днес в разширено заседание на

...
Областният управител Минчо Афузов участва днес в разширено заседание на
Коментари Харесай

Минчо Афузов участва в работна среща на премиера с областните управители

Областният шеф Минчо Афузов взе участие през днешния ден в разширено съвещание на Министерски съвет с 28-те регионални шефове. Освен министър председателят Гълъб Донев, в работната среща взеха присъединяване вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на финансите Росица Велкова, министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова, министърът на земеделието Явор Гечев, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев и министърът на електронното ръководство Георги Тодоров. Основен фокус на съвещанието бе подготовката за идните парламентарни избори.

Коментирани бяха оперативни въпроси, свързани с естественото протичане на изборния развой. Сред обсъжданите тематики бяха гласуването с хартиена бюлетина в обитаеми места с под 300 гласоподаватели, предварителната защита против нерегламентирани въздействия върху гласоподавателите, подобряването на координацията сред доставчика на машините за гласоподаване и Охранителна полиция. Според регионалния шеф на Сливен, в 21 Многомандатен изборен регион е налице доста добър синхрон сред доставчика на устройствата за гласоподаване, Районната изборна комисия и органите на реда. При последните няколко парламентарни вота област Сливен е била измежду първите както с доставката на машините за гласоподаване, по този начин и с отчитането на изборните резултати.

На съвещанието особено внимание бе отделено и на проблемите с разчистване на речните корита, и нуждата от облекчение на комплицираните процедури по възлагане на тази активност.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР