Областният управител Анатоли Станев ще награди победителите в ученически конкурс

...
Областният управител Анатоли Станев ще награди победителите в ученически конкурс
Коментари Харесай

Награждават участниците в конкурс срещу дрогата

Областният шеф Анатоли Станев ще награди спечелилите в училищен конкурс за афиш и рисунка, целящ предварителна защита разпространяването и използването на опиати измежду подрастващите. Награждаването ще се организира на 29-и март /сряда/ от 15.30 часа в зала „ Свети Георги “ на Областната администрация. В състезанието, който е част от самодейността „ Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ”, се включиха 72-ма възпитаници от района. Идеен уредник на самодейността е журналистът Румен Николаев, основен редактор на „ Акцент.БГ “.

Конкурсът и проведените досега събития слагат фокус върху един доста наболял публичен проблем, а точно използването на опиати измежду младежите, изключително на амфетамини и метамфетамини.

Припомняме, че съгласно извършено изследване в границите на самодейността над 7% от учениците в русенско са употребявали опиати. Целта е този мъчителен за обществото въпрос да получи допустимо най-голяма гласност и по този метод институциите и жителите обединят напъните си, с цел да стане той още по-разпознаваем. Така те би трябвало да се опълчват с обща социална интензивност и непоносимост на разпространяването и използването на сходен тип субстанции.

От самото начало самодейността бе подкрепена и от Областна администрация – Русе. Партньори на идеята са още Регионалното ръководство на образованието, Регионалната здравна ревизия, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, БЧК – Русе, Община Русе, Центъра за психологично здраве, двете академични лечебни заведения „ Медика “ и „ Канев “, Русенският университет „ Ангел Кънчев “, както и други държавни институции и неправителствени организации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР