Областният щаб на София реши, че от днес се разхлабват

...
Областният щаб на София реши, че от днес се разхлабват
Коментари Харесай

Какво е положението в болниците в София?

Областният щаб на София реши, че от през днешния ден се разхлабват Коронавирус ограниченията в столицата. Очаква се да се възобнови плановият банкет и интервенции.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 668
„ Мерките би трябвало да стартират последователно да се разхлабват. Още повече, че учениците доста дълго време прекараха във почивка, бяха в режим на онлайн образование. Разбира се, спешният щаб ще следи интензивно по какъв начин се движи обстановката и при нужда ще се вземат нови ограничения “, съобщи пред бТВ  зам.-директорът по лечебната активност в УМБАЛ „ Александровска “ доцент Венцислава Пенчева.

Тя добави, че болничното заведение е в подготвеност за възобновяване на плановия банкет и интервенции още от на следващия ден, само че изчакват заповед на СРЗИ до края на деня.

„ По-миналата седмица беше сериозна, тъй като събота и неделя свършиха свободните кревати за неусложнени Коронавирус пациенти, до момента в който тази събота и неделя напорът към Спешно поделение и банкет на такива пациенти е по-малко. В момента към 80% от леглата за неусложнени Коронавирус пациенти са заети “, изясни доцент Пенчева.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 668  Проф. Александрова: У нас има три подварианта на Омикрон Проф. Александрова: У нас има три подварианта на Омикрон  В Черна гора потвърдиха В Черна гора потвърдиха " стелт " подварианта на Омикрон  В България върлуват и трите подтипа на Омикрон В България върлуват и трите подтипа на Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР